VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Workshopreeks over het schrijven van Europese subsidiedossiers

Workshopreeks over het schrijven van Europese subsidiedossiers

Bij de Academie voor Levenslang Leren aan de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen in Gent gaat vanaf februari een opleiding ‘Europese Besluitvorming in de Praktijk’ van start. In april is er o.a. een workshopreeks over het schrijven van Europese subsidiedossiers en hoe je Europese besluitvorming kan beïnvloeden.

05.02.23

Nieuws

Deze langlopende opleiding valt uiteen in 3 modules. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden en bestaat uit 3 avonden. Lessen vinden steeds plaats tussen 18u en 19u30.

  • Workshopreeks 1: Aan de slag met Europese beslissingen
  • Workshopreeks 2: Lobbyen tot bij de EU
  • Workshopreeks 3: Europese subsidies: een vak apart?


De workshopreeks “Europese subsidies: een vak apart” vindt plaats op 4, 11 en 18 april en kost 120 Euro.

Deze workshopreeks geeft je hands-on tools mee om een subsidieaanvraag bij Europese instellingen in te indienen. Waar vind je de subsidie waar jij naar op zoek bent? Hoe begin je aan de opmaak van een subsidiedossier? Hoe vul je bepaalde rubrieken in? De docent neemt je mee doorheen deze zoektocht, en geeft je concrete tips mee om jouw subsidiedossier binnen de strakke deadlines tot een goed einde te brengen.

Meer info vind je hier.

Op 15 februari organiseren VLEVA, Cultuurloket, Creative Europe Desk Vlaanderen en Kunstenpunt ook een EU-subsidiedag voor de cultuursector in Vlaanderen. Dit evenement is helaas volzet. De sessies zullen ook opgenomen worden en later online worden aangeboden om te bekijken.