VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Whispering Sons ambassadeur van Record Store Day België 2022
© lucinde wahlen

Whispering Sons ambassadeur van Record Store Day België 2022

Elk jaar kiest Record Store Day een ambassadeur. Dit jaar is de eer aan de Limburgse postpunkers van Whispering Sons. Zij brengen hiervoor speciaal een promotionele 7-inch single met twee onuitgebrachte live tracks uit.

15.04.22

Nieuws

Record Store Day, de jaarlijkse hoogmis voor platenliefhebbers en muziekfanaten in het algemeen en de feestdag van de onafhankelijke platenwinkels, zal dit jaar doorgaan op zaterdag 23 april 2022. De Belgian Entertainment Association Music (BEA Music) bundelt hiervoor opnieuw de krachten van de labels en de platenwinkels om Record Store Day in België te ondersteunen. En hoe!

Niemand minder dan het Limburgse zestal Whispering Sons is dit jaar ambassadeur van Record Store Day België. Speciaal voor de gelegenheid brengt de band op 23 april een limited edition vinylsingle uit. Want vinyl is ook voor hen een ongelooflijk belangrijk medium.

De wondere wereld van de vinyl is eindeloos. Record Store Day is dan ook een mooi initiatief om meer mensen te laten kennismaken met hun lokale platenzaken en de focus te verleggen van het digitaal muziek luisteren naar fysieke releases. Wij staan misschien wel als eerste in de rij als de deuren opengaan op 23 april.

whispering sons

De single bestaat uit twee live tracks opgenomen op Werchter Parklife 2021, en zal beschikbaar zijn in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks. De eerste klanten die zaterdag 23 april een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen deze gratis op vinyl mee naar huis, zolang de voorraad strekt. Duid alvast 23 april met de felste markeerstift aan in je agenda en wees er bij!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame