VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Werkplaats Walter zoekt residenten!

Werkplaats Walter zoekt residenten!

Experimenteren en innoveren, dat zijn de speerpunten bij Werkplaats Walter. Met haar call for residents is ze op zoek naar twee muzikale projecten in jazz, vrije impro of avant-garde die tussen juli en december 2022 hun intrek zullen nemen in de Anderlechtse Werkplaats. Inschrijven kan tot 1 juni 2022.

12.05.22

Nieuws

Werkplaats Walter is een artistieke oase gelegen in het hartje van Kuregem, Anderlecht, op een steenworp van het Brusselse Zuidstation. Dat Walter de kernwaarden van vrije impro en avant-gardistische muziek ademt en uitdraagt is een feit. Met haar open call wil ze nu jonge projecten de kans geven om zich te associëren met deze plaats en haar filosofie.

De relatief jonge concertzaal met repetitiekoten en workshopruimtes is op zoek naar muzikale projecten binnen jazz, improvisatie en avant-garde muziek om er van juli tot december 2022 vaste resident te worden. Ingediende projecten worden beoordeeld op hun artistieke kwaliteit, helderheid van het voorstel en de voorspelde impact die een residentie in Walter op hun muzikale ontwikkelingstraject zal hebben. 

De twee geselecteerde projecten zullen een half jaar lang, van juli tot en met december, gebruik mogen maken van alle faciliteiten binnen Walter, om hun creatieve geesten de vrije loop te laten en bezig te zijn met het onderzoeken van geluid, het experimenteren met impro en repeteren. Bij deze infrastructuur hoort onder meer de volledig technisch-uitgeruste concertzaal met PA. Er is mogelijkheid tot een toonmoment of try-out, maar daarin ligt zeker niet het zwaartepunt van de residentie. Overnachting wordt niet voorzien door Walter. Andere financiële zaken worden voor de residentie met de artiesten in kwestie in samenspraak besproken. Bovenal biedt Walter wat nodige denkruimte aan, frequent aangevuld met koffie, thee, water en een gezonde lunch. Waar wacht je nog op?

Inschrijven maar!

Wil jij jouw jazz, impro of avant-garde project graag in de creatieve headspace van Walter verder aanscherpen? Wacht dan niet om je in te schrijven via dit formulier! Indienen kan tot en met 1 juni 2022 (middernacht). De geselecteerde artiesten worden rond 15 juni bekendgemaakt. Good luck!

Meer info

Voor een oplijsting van alle details verwijzen we je graag door naar de website van Werkplaats Walter. Vragen? Lize staat je bij!