VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Deze Stoemp! concerten ontdek je deze week in Brussel!
© Mahieu Faber

Deze Stoemp! concerten ontdek je deze week in Brussel!

Terwijl de winter nadert, haalt Stoemp! haar aloude recept opnieuw van onder het stof. Voor een nieuwe reeks caféconcerten in november en december trekt Stoemp! eindelijk terug naar haar geliefde Brusselse stamkroegen. Op de planning staan must-see bands, enkele topsamenwerkingen en een onvervalste gezellige cafésfeer. Het wordt een Stoemp! editie zoals we die twee jaar hebben moeten missen.

26.10.21

Nieuws

De vorige Stoemp! reeks – die muziekliefhebbers meenam naar de gezelligste buitenwijken van Brussel – zit er nog maar nét op. Meteen tijd voor een nieuwe reeks! We hebben de cafés en livemuziek lang genoeg moeten missen, tiens. Op woensdag 10 november wordt de aftrap gegeven: Nathan Daems (Echoes of Zoo en BLACK FLOWER) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch, Compro Oro) stellen hun nieuwe project Trance Plantations voor in de Beursschouwburg. Ook Jordi3000 is van de partij met een dj-set. Het wordt een avond vol wereldmuziek! Johannes Genard (School is Cool) debuteert z’n nieuwe songs op dinsdag 16 november in het Goudblommeke van Papier. One Horse Land zorgt voor een folkie opener. 

Op maandag 22 november zet Aarde Aan Daan de week goed in in Le Coq. Het optreden van Tenorin kan door onvoorziene omstandigheden spijtige genoeg niet doorgaan. We zoeken een nieuwe datum in de nabije toekomst. To be continued! Kersvers Sound Track finalist Dishwasher_ speelt al op de grootste jazzfestivals van de Benelux, maar mag op donderdag 25 november ook de Merlo inpalmen met een caféconcert. Op woensdag 1 december neemt het Magma Collectief de programmatie voor haar rekening. Ze nodigen er GUM! en Coline Cornélis uit. Eén ding is zeker: er zal die avond gedanst worden in de gloednieuwe Stoemp!-locatie Brussels Beer Project. Op donderdag 2 december bezweert Patches – nog een nieuwe Sound Track finalist – het publiek met haar aanstekelijke, zwoele pop in Café Affligem: ook een nieuwe venue. Woensdag 8 december plant Stoemp! een avond in Monk met de broers van Hun Hun. Ze nemen je mee doorheen het Anatolische muzikale landschap.

Brussels Jazz Alert (een organisatie van Brussels Jazz Weekend) is een platform rond nieuw Brussels jazztalent. Op zaterdag 11 december wordt hun podcastaflevering gelanceerd waarin Lupa Gang Gang Quartet te gast is. Daarmee gepaard spelen ze een Stoemp! showcase in Muntpunt Café, hosted by LeFtO. Dinsdag 14 december zorgen Lyna, Mia Lena én Amunaso voor een feestelijke r&b/soul-avond in de Beursschouwburg.

Stoemp! on tour

Nieuw tijdens deze reeks: Stoemp! gaat 2 keer on tour. Vrijdag 26 november verlaat Stoemp! even de geliefkoosde hoofdstad om de lokale rockscene van muziekgemeente Diest in te duiken voor een muzikale uitwisseling. Lokaal talent én Sound Track finalist Neptune-Bloom geeft het beste van zichzelf op het podium van Tijl, net als het Brusselse Noa Lee. Ook op zaterdag 4 december trekt Stoemp! eropuit: ditmaal wordt Kortrijk voor één avond de uitvalsbasis. Het plan? Een stevige hiphopcollab tussen Stoemp!, De Stroate en muziekcentrum Track. Lokale helden Siga x Tokalah en Rijmtekkie Spansman zetten Kortrijk op de Stoemp!-kaart die avond, en ook Brusselaar LeBlanc gaat mee on tour.

De winter is klassiek het uitgelezen moment om binnen in je favoriete Brusselse café te duiken. Geniet er van 10 november tot 14 december van vers talent tijdens deze nieuwe reeks Stoemp! concerten. Stoemp! is volledig gratis. De Brusselse cafés zijn toegankelijk op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket. De Stoemp! concerten in Diest en Kortrijk zijn toegankelijk zonder. Voor het concert in Muntpunt Café op 11 december reserveer je best op voorhand.

Een van deze shows meepikken? Check het volledige programma op de Stoemp! website: stoemplive.be.