VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Waves Vienna 2024: open call voor artiesten
Tautumeitas © Alexander Galler

Waves Vienna 2024: open call voor artiesten

Het Waves Vienna showcasefestival in Wenen vindt dit jaar plaats van 5 tot 7 september. Meedingen naar een plaats kan tot eind mei.

23.01.24

Nieuws

Waves Vienna is een Oostenrijks showcasefestival gericht op internationaal opkomende pop, rock, alternatieve en club acts. Het motto van het festival is “East meets West”, waarmee de organisatie de uitwisseling wil stimuleren tussen de Oost-Europese en West-Europese muzieksector. Vorig jaar stond Ada Oda op de line-up, in 2022 The Haunted Youth.

Het festival vindt plaats van 5 tot en met 7 september in het negende district van Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad. Elke editie licht het festival een focusland uit. Voor de aankomende editie is dit focusland momenteel nog niet bekend.

Gekoppeld aan het festival vindt er ook een conferentie plaats met panels, lezingen, workshops, recepties, speedmeetings en een rondleiding voor delegates door Wenen.

Open call

Waves Vienna schrijft een open call uit voor 10 bands. Geselecteerden krijgen naast een plaats op het festival 300 euro fee, toegang tot het volledige festival- en conferentieprogramma, catering, basic backline en een overnachting op de dag van de show. 

Artiesten kunnen zich tot 31 mei (middernacht CEST) aanmelden via deze link

Meer info vind je op de website van Waves Vienna.

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame