VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Waves Vienna & Crossroads 2023: open call voor artiesten

Waves Vienna & Crossroads 2023: open call voor artiesten

Speel begin september op het Waves Vienna showcasefestival in Wenen of verover een podiumplaats op het Franse Crossroads festival in november.

06.03.23

Nieuws

Waves Vienna is een Oostenrijks showcasefestival gericht op internationaal opkomende pop, rock, alternatieve en club acts. Het motto van het festival is “East meets West”, waarmee de organisatie de uitwisseling wil stimuleren tussen de Oost-Europese en West-Europese muzieksector. Vorig jaar stond o.a. The Haunted Youth op de line-up.

Het festival vindt plaats van 7 tot en met 9 september in het negende district van Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad.  Elke editie licht het festival twee focuslanden uit. Voor de aankomende editie zijn deze focuslanden momenteel nog niet bekend.

Gekoppeld aan het festival vindt er ook een conferentie plaats met panels, lezingen, workshops, recepties, speedmeetings en een rondleiding voor delegates door Wenen.

In samenwerking met Gigmit, schrijft Waves Vienna een open call uit voor 10 bands. Geselecteerden krijgen naast een plaats op het festival 300 euro fee, toegang tot het volledige festival- en conferentieprogramma, catering en een overnachting op de dag van de show. 

Artiesten kunnen zich tot 31 mei (middernacht CEST) aanmelden via het online application form van Gigmit.

Meer info vind je op de website van Waves Vienna.

Crossroads

Ook in het Noorden van Frankrijk vindt in het najaar een showcasefestival plaats. Het Crossroads Festival werd in 2016 in Roubiax gelanceerd om de muzieksector in de regio Hauts-de-France te promoten bij professionals uit andere regio’s en landen en om interregionale en internationale uitwisselingen tot stand te brengen.

Van 7 tot 9 november krijgen 21 bands de kans om zich te presenteren aan muziekprofessionals uit voornamelijk Frankrijk.

Inschrijven voor het festival kan tot 30 maart via deze link. Kandidaten moeten podiumervaring hebben en dienen ingeschreven te worden door een professionele structuur (booker, management, label, publisher, …).