VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Wallifornia 2024: open call voor start-ups die muziek en technologie willen verbinden
© wallifornia

Wallifornia 2024: open call voor start-ups die muziek en technologie willen verbinden

Van 9 tot 11 juli vindt in Luik de 10e editie plaats van de Wallifornia Music & Innovation Summit. In aanloop naar het event publiceert de conferentie jaarlijks een open call waarbij start-ups voor muziek en technologie een intensief begeleidingsprogramma kunnen winnen. Inschrijven kan tot 28 april.  

11.03.24

Nieuws

Wallifornia is een Entertainment & Technology hub gevestigd in Luik, waar start-ups, professionals & investeerders samen de toekomst van hun industrieën ontwikkelen. Ze richten zich op muziek, sport, e-sports en gaming. Binnen deze sectoren focussen ze op investeringen (start-ups in contact brengen met durfkapitaal), accelerator programma’s en het verbinden van topspelers over heel de wereld. Wallifornia is ook één van de drijvende krachten achter MusicTech Belgium waar ook VI.BE deel van uit maakt.

Musictech Accelator 

Onder de noemer Musictech Accelerator organiseert Wallifornia voor de achtste keer een oproep voor jonge ondernemers. Het Wallifornia MusicTech programma heeft als doel de meest veelbelovende internationale MusicTech start-ups te ondersteunen door hen te helpen om een beter inzicht te krijgen in de MusicTech industrie en de Venture Capital wereld. Het Acceleration-programma biedt de geselecteerde start-ups de kans om hun groeipotentieel te ontsluiten, ondersteuning op maat te krijgen en waardevolle contacten te leggen met meer dan 300 experts.

De accelerator zoekt 10 internationale start-ups actief in de muziekindustrie, met bestaande klant tractie en terugkerende maandelijkse inkomsten (bij voorkeur met een eerste fondsenwerving ronde afgerond) en actief op zoek naar duurzame groei. Dit jaar wordt prioriteit gegeven aan start-ups die actief zijn in de sectoren Health en/of AI. Het programma gaat door op 8 & 9 juli in Luik, voorafgegaan door een aantal online sessies in juni.

Winnaars worden individueel begeleid door ervaren ondernemers en experts uit de muziekindustrie om een financieel dossier op te stellen en mogelijk fondsen te werven en je project voor te stellen aan een panel van investeerders. Internationale coaches en mentoren zijn dit jaar o.a. H.Savag (Soundcloud), M.Turbo (Sony), T.Suzuki (MusicTech Japan) en R.Gleave (MusicTech UK). Om het programma af te sluiten word je bovendien uitgenodigd op de Wallifornia MusicTech Summit waar je je voorstel kan pitchen bij en netwerken met de wereldtop van de MusicTech industrie en met experts en investeerders.

Opgelet, eenmaal geselecteerd is er deelname kost van €3500 voor één persoon, met een gereduceerd tarief van €1750 voor elk extra teamlid. Dit bedrag dekt de programma sessies, Summit+Ardentes VIP toegang, accommodatie en maaltijden. De reiskosten naar Luik zijn niet inbegrepen.

De deadline om in te schrijven is 28 April. Inschrijven kan via deze link. Voor vragen kan je terecht bij m.vervoort@walliforniamusictech.com

WMT Summit

De Wallifornia Music & Innovation Summit vindt plaats van 9 tot 11 juli, net voorafgaand aan het Les Ardentes festival. Het is een evenement vol panels, keynotes, workshops en 1 op 1 ontmoetingen tussen muziek- en technologieprofessionals. Op twee podia worden parallel sessies gehouden over de verbanden tussen muziek, technologie, gezondheid en AI. De conferentie erkent hoe muziek de geestelijke gezondheid kan verbeteren en hoe AI de manier verandert waarop muziek wordt gemaakt, gedeeld en genoten. En wil inspireren tot nieuwe ideeën en positieve veranderingen op deze gebieden.

De eerste sprekers werden reeds aangekondigd waaronder entertainment advocaat (met een focus op gender diversiteit) Priyanka KhimaniTakayuki Suzuki (MusicTech Japan) en Marisol Segal (strategisch consultant). Alle sessies zijn in het Engels.

Tickets zijn te koop via deze link

Meer info hier.

Lotto april

Reclame