VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Wallifornia 2023: open call voor start-ups die muziek en technologie willen verbinden

Wallifornia 2023: open call voor start-ups die muziek en technologie willen verbinden

Van 4 tot 6 juli vindt in Luik de 9e editie plaats van de Wallifornia Music & Innovation Summit. In aanloop naar het event publiceert de conferentie jaarlijks een open call waarbij start-ups voor muziek en technologie een intensief begeleidingsprogramma kunnen winnen. Inschrijven kan tot 26 maart. 

13.03.23

Nieuws

Wallifornia is een Entertainment & Technology hub gevestigd in Luik, waar start-ups, professionals & investeerders samen de toekomst van hun industrieën ontwikkelen. Ze richten zich op muziek, sport, esports en gaming. Binnen deze sectoren focussen ze op investeringen (start-ups in contact brengen met durfkapitaal), accelerator programma’s en het verbinden van topspelers over heel de wereld. 

Onder de noemer Musictech Accelerator organiseert Wallifornia voor de 7e maal een oproep voor jonge ondernemers. Het Wallifornia MusicTech programma heeft als doel de meest veelbelovende internationale MusicTech start-ups te ondersteunen door hen te helpen om een beter inzicht te krijgen in de MusicTech industrie en de Venture Capital wereld.

Wie komt in aanmerking?

Concreet zijn ze op zoek naar start-ups die actief zijn in 1 van deze 4 domeinen:

  • Access 
  • Fan engagement
  • Value
  • Smart venues

Dit jaar besteden ze ook speciale aandacht aan start-ups die:

  • de muziekindustrie helpen om het milieu minder te belasten,
  • een ESG (Environmental, Social en Governance)-perspectief hebben in hun ontwikkeling.

Wat houdt het programma in?

Slechts 10 start-ups zullen worden geselecteerd voor een 10 weken durend en 100% online programma.  De ondersteuning  zal verschillende keynotes en workshops bevatten gericht op:

  • Global MusicTech industrie (wereldwijde markt, waardeketens, IP/rechten...),
  • Ondernemerschap (verkoop & onderhandelingen, klant tractie B2B, fondsenwerving & investeerders relaties, growth hacking...),
  • Innovatie (toekomst van digitale muziek, blockchain, NFT, data...),
  • Communicatie (pitch, storytelling, merk & marketing, digitale strategie, mediatraining...).

Je wordt individueel begeleid door ervaren ondernemers en experts uit de muziekindustrie om een financieel dossier op te stellen en mogelijk fondsen te werven en je project voor te stellen aan een panel van investeerders. De sessies zullen online plaatsvinden van maandag tot donderdag van +/- 16 tot 18 uur.

Om het programma af te sluiten word je bovendien uitgenodigd op de Wallifornia MusicTech Summit waar je je voorstel kan pitchen bij en netwerken met de wereldtop van de MusicTech industrie en met experts en investeerders.

Schrijf je in!

De deadline om in te schrijven is 26 maart. Inschrijven kan via deze link. Uiterlijk 17 april worden de winnaars bekend gemaakt. Voor vragen kan je terecht bij info@walliforniamusictech.com.

De Wallifornia Music & Innovation Summit vindt plaats van 4 tot 6 juli, net voorafgaand aan het Les Ardentes festival. Het is een evenement vol panels, keynotes, ontmoetingen tussen muziek- en technologieprofessionals. De eerste sprekers werden reeds aangekondigd waaronder Nathalie Birocheau (Ircam Amplify), Christine Brendle (Jooki), Richard James Burgess (A2IM) en Ward Cannaerts (Ancienne Belgique). Omdat de organisatie het event exclusief en kwalitatief wil houden, zijn er slechts 300 tickets beschikbaar. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Meer info: https://summit23.walliforniamusictech.com/

Stage oproep 2023

Reclame