VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Wallifornia 2023: de link tussen muziek en nieuwe technologie
© wallifornia

Wallifornia 2023: de link tussen muziek en nieuwe technologie

Van 4 tot 6 juli vindt in Luik de 9e editie plaats van de Wallifornia Music & Innovation Summit. Op het programma: een blik in de toekomst en inspirerende lezingen van topspelers uit de muziekindustrie over de relatie tussen muziek, innovatie en nieuwe technologie.

26.06.23

Nieuws

WALLIFORNIA is een Entertainment+Tech hub gevestigd in Luik, waar start-ups, professionals & investeerders samen de toekomst van hun industrieën ontwikkelen. Ze werken rond muziek, sport, e-sports en gaming. De Wallifornia Music & Innovation Summit in Juli brengt Music & Tech professionals samen en biedt de meest inspirerende lezingen en panels over innovatie voor start-ups, muziekprofessionals en investeerders. De sprekers zijn ervaren pro’s, ondernemers, succesvolle investeerders, visionaire artiesten of experts uit de industrie die hun ervaringen delen.

Zijn onder meer present: Helena Kosinki (VP Luminate), Cliff Fluet (Eleven), Claire O’Neill (A Greener Future), Kriss Thakrar (MIDiA), Jos Feijen (Effenaar), Andrea Faroppa (Sonar+), Daniel Flectcher (Primavera Sound), Marisol Segal (AEG), Alex Kamins (Warner USA), Pal Chohan (Pixelynx) en Paul Brindley (Music Ally).

Inhoudelijk is er dit jaar uiteraard veel aandacht voor het topic van het moment: AI. Verder wordt er onder de noemer “No music on a dead planet” gedebatteerd over hoe muziek en technologie kunnen helpen om de klimaatcrisis op te lossen. Andere topics die aan bod komen zijn o.a. mentale gezondheid, inkomsten uit digitale diensten voor artiesten, innovatie binnen de livesector, muziekrechten in de metaverse, diversiteit in muziek en tech, fan engagement, muziek en gaming en educatie en ondernemerschap. De muzikale omkadering komt van o.a. DeLaurentis, Arabian Prince, Hermutt Lobby, Fki 1$t, Phazz en ROM 303
Aan Vlaamse kant zijn VI.BE, Ancienne Belgique en VIERNULVIER partner van het event. 

Onder de noemer Musictech Accelerator lanceert Wallifornia jaarlijks ook een oproep voor jonge ondernemers. Met als doel de meest veelbelovende internationale MusicTech start-ups te ondersteunen en hen een beter inzicht te geven in de MusicTech industrie en de Venture Capital wereld. De 11 laureaten van de open call kunnen tijdens het event hun project pitchen bij een internationale jury.

Het volledige programma en alle info vind je hier.
Tickets bestellen kan via deze link.

Stage oproep 2023

Reclame