VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Voorstelling veldtekening internationaal cultuurbeleid

Voorstelling veldtekening internationaal cultuurbeleid

Op 24 april organiseert het Departement Cultuur, Jeugd & Media een webinar waarin IDEA Consult de resultaten van de veldtekening internationaal cultuurbeleid voorstelt. Schrijf je in en neem gratis deel!

02.04.24

Nieuws

Een aantal maatschappelijke trends en ontwrichtende gebeurtenissen – denk aan de digitale transformatie, coronapandemie en geopolitieke conflicten – doen ons anders kijken naar hoe en waarom we internationaal werken in de cultuursector. Er is bijvoorbeeld meer nood aan zichtbaarheid voor de sector en duurzame werkmodellen voor de toekomst. Om die reden bestelde het Departement Cultuur, Jeugd & Media een veldtekening internationaal cultuurbeleid. De resultaten worden voorgesteld op 24 april. 

Wat?

Internationaal werken in de cultuursector is voor velen een vanzelfsprekendheid en een noodzaak, omwille van artistieke, culturele, sociale en economische voordelen die ermee gemoeid zijn. Tegelijk staat de manier waarop we vandaag internationaal actief zijn onder toenemende druk. In een globaal speelveld neemt de competitie om middelen en aandacht toe.

Enerzijds is zichtbaar zijn in een sterk concurrentieel landschap voor velen een kwestie van overleven. Anderzijds is er een grote nood om te experimenteren met nieuwe en meer duurzame werkmodellen, in de context van stijgende kosten, onfaire werkomstandigheden, klimaatuitdagingen en geopolitieke conflicten.

Hoe kijken we vandaag naar de internationalisering in de culturele sector? Hoe werken we aan meer duurzame werkmodellen voor de toekomst voor beleid en praktijk? In een webinar stellen Joris Janssens en Inez Boogaarts van IDEA Consult de veldtekening voor en lichten ze de belangrijkste inzichten toe. 

Voor wie?

Ben je een beleidsmaker of cultuurprofessional en werk je internationaal of heb je plannen om dit te doen? Dan is dit webinar interessant voor jou.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 24 april 2024 van 10 tot 11.30 uur. Deze sessie wordt nog eens herhaald in het Engels op woensdag 15 mei 2024, van 10 tot 11.30 uur. 
  • Online via Teams. Inschrijven kan via deze link

Het rapport?

Wil je de bevindingen al op voorhand lezen. Lees dan hier het volledige eindrapportde samenvatting en/of de bijlage met sectoranalyses