VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Visa For Music: open call voor artiesten (deadline verlengd!)

Visa For Music: open call voor artiesten (deadline verlengd!)

Van 22 tot 25 november 2023 vindt in Rabat de 10e editie plaats van Visa For Music, een muziekbeurs en showcasefestival voor muziek uit Afrika en het Midden-Oosten.

14.03.23

Nieuws

De Afrikaanse muziekscene leeft. Toch ontbreekt het artiesten uit Afrika en het Midden-Oosten aan internationale zichtbaarheid. Het is vanuit deze paradox dat in 2014 Visa For Music werd geboren, de eerste professionele muziekmarkt en -festival in Afrika en het Midden-Oosten.

Visa For Music is een uniek evenement dat de actoren van de Marokkaanse en internationale muziekindustrie samenbrengt. Visa For Music toont de muzikanten en het artistieke talent van het continent. Naast concerten heb je ook conferenties, speed-meetings, awards, parades, workshops en opleidingen. Ontmoetingen staan centraal. Het evenement mocht sinds 2014 wel 8400 professionals ontvangen uit 85 landen. 

Waag je kans

Dit jaar, de 10e editie, zal een dertigtal artiesten/groepen uit Afrika en het Midden-Oosten worden geselecteerd door een internationale vakjury. Alle muziekstijlen die de muziek van Afrika en het Midden-Oosten promoten, zijn welkom.

Neem zeker even de voorwaarden door. Ze zoeken professionele artiesten en groepen die oa.:

  • ouder zijn dan 18 jaar. 
  • minstens één jaar bestaan en reeds een goede live-ervaring hebben.
  • originele, eigen muziek brengen.

Meld je hier aan voor 15 april 2023.

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vfmshowcase@gmail.com.