VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE trekt richting Bremen voor Jazzahead! 2023

Onder de noemer Belgium Booms verenigen ook dit jaar VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques zich weer om de Belgische jazz scene in de kijker te zetten. Spoiler: it’s booming!

12.04.23

Nieuws
schntzl © jelle martens

schntzl © jelle martens

De ‘Family Reunion Of Jazz’, ofwel Jazzahead! is een vierdaags netwerkevent, showcasefestival en muziekbeurs georganiseerd in de Messe te Bremen (Duitsland). Jazzahead! brengt al sinds 2006 de gehele internationale jazzscene samen in Bremen.

VI.BE verenigt zich hiervoor naar goede gewoonte met Waalse partner Wallonie-Bruxelles Musiques onder de noemer Belgium Booms. Hiervoor krijgen we de steun van Sabam For Culture en PlayRight+. Van 27 tot 30 april 2023 bundelen we opnieuw onze krachten om buitenlandse jazzprofessionals kennis te laten maken met alles wat de Belgische scene te bieden heeft. Dit doen we door de Belgische jazzsector een gezicht te geven aan onze beursstand (6C40), waar we in dialoog zullen treden met nationale en internationale pro’s en hen wegwijs maken in de brede Belgische scene. 

Wat valt er te beleven?

Dit jaar zijn er maar liefst 3 (!) Belgische showcases gepland die in the picture worden gezet, namelijk: 

  • schntzl, een duo dat hypervisuele muziek maakt, in your face maar dan vriendelijk. 

  • ESINAM combineert de akoestische geluiden van de fluit, keys en enkele percussie-instrumenten met eigen zang. Het geheel bestaat uit een versmelting van Afrikaanse en Europese invloeden. 

  • Alex Koo, een gedurfde innovator en een rijzende ster in de wereld van jazz & piano. 

Verder passeren er tijdens het event nog een aantal Belgische namen: 

  • Het project ‘Black Lives - From Generation to Generation’, ondersteund door Belgische agency Jammin‘colorS, dat werd genomineerd voor ‘Band of the Year International’ voor de German Jazz Preis 2023. 

  • De Franse band Ozma nodigt Belgische jazz tromboniste Nabou Claerhout uit voor hun showcase.

Op vrijdag 28 april hosten wij ter plaatse onze befaamde Belgium Booms-drink om onze aanwezige nationale pro’s in de kijker te zetten en om oude en nieuwe contacten te verwelkomen op onze stand. 

Meer info

Krijg je niet genoeg van Belgium Booms? Neem zeker een kijkje op de website, op Facebook en op Instagram!

Vragen over Jazzahead!? Eén adres: onze jazzmedewerker Lize!

Promo adverteren

Reclame