VI.BE

Vandaag is er de tweede web3 in muziek sessie

Altijd al willen weten hoe je zelf NFTs kan aankopen en bewaren? In ons tweede webinar over Web3 in muziek nemen de mensen van Venly je stap voor stap mee in dit proces, en eindig je de workshop met je eerste eigen NFT!

16.05.22

Nieuws

Hoor jij het ook in Keulen donderen bij termen als Metaverse, NFTs en Web3? Geen paniek, VI.BE to the rescue! In 3 online seminars kijken we naar de relevantie van deze nieuwe ontwikkelingen voor de muziekindustrie, en vooral ook hoe jij ze concreet in jouw praktijk kan integreren. In mei keken we tijdens de eerste sessie naar wat NFTs, bitcoins en DAO’s juist zijn, op 22 september is het tijd voor een tweede sessie. Hierin toont Marijke Wouters van Venly je op een heel praktijkgerichte manier hoe je NFTs kan aankopen en bewaren. In een derde sessie in november gaan we nog dieper in op de voor- en nadelen van blockchain ticketing. Voor beide sessies kan je een individueel ticket kopen, wil je allebei de sessies volgen, dan is er ook het voordelige combiticket.

Programma

Sessie 2: All aboard the Web3 train. Concreet aan de slag met wallets en NFTs

Donderdag 22 september - 12u30

NFTs, we hebben er nu ondertussen al veel over gehoord. Maar weet jij hoe en waar je ze kan kopen? Hoe je ze het beste bewaart, en of je ze ooit nog kan terugvinden als je ze vergeet? NFTs kopen (en verkopen) lijkt een heel ingewikkeld proces, maar hoeft dat niet te zijn. Venly heeft de tools en technologie ontwikkeld om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Als we de beloftes van Web3 willen gerealiseerd zien, moet blockchain technologie toegankelijk worden voor de grote massa. Na deze workshop beschik je over je eigen crypto wallet, minstens 1 NFT én de skills om de NFT markt te trotseren.

Marijke Wouters is Knowledge Manager bij Venly, de blockchain technologie provider van Belgische makelij, die recent 21 miljoen euro ophaalde om haar visie - blockchain technologie toegankelijk maken voor iedereen - te realiseren. Via de Venly wallet zetten elke dag duizenden mensen hun eerste stap naar Web3, en op de Venly Market worden NFTs op de meest simpele manier verhandeld. Met een focus op gaming en e-commerce biedt Venly zowel bedrijven als eindgebruikers de tools aan om met blockchain aan de slag te gaan.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Sessie 3: Blockchain ticketing. Hoe maakt blockchain de ticketmarkt transparanter en meer fair?

donderdag 10 november - 12u30

GET Protocol gebruikt sinds 2016 verschillende vormen van blockchain technologie (NFTs, DeFi en andere buzzwords) om tastbare voordelen te brengen aan mainstream artiesten en bezoekers van evenementen.

Het protocol wordt gebruikt door artiesten en organisaties van over de hele wereld om een eerlijk, eenvoudig ticket proces aan te bieden. Tegelijkertijd biedt het systeem dankzij de innovaties voordelen zoals het voorkomen van ongewenste doorverkoop van tickets, het profiteren van de eigen tweedehands markt en het belonen van fans op volledig nieuwe manieren.

Olivier Biggs verzorgt sinds 2017 marketing en communicatie bij GET Protocol. Hij praat met ticketing mensen over NFTs en met NFT mensen over tickets.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Schrijf hier in

Inschrijven

Interesse om één of meerdere sessies te volgen? Per sessie betaal je 30 euro (20 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd*), een combiticket voor de 2 resterende sessies kost 50 euro (35 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd*)

* Mail een kopie van je studentenkaart naar jan@vi.be om deze korting te kunnen gebruiken

Schrijf hier in

Praktisch

Je tickets zijn gekoppeld aan je telefoonnummer en kunnen niet doorgegeven worden. Na het kopen van je ticket ontvang je van ons alle info over hoe je de webinar(s) kan volgen. De opnames van deze webinars en eventueel aanvullend materiaal zullen na afloop van de live webinar ook telkens ter beschikking gesteld worden.

Zin in veel meer over deze topics? Kom naar UNWRAP.!

Voor de tweede keer op rij brengt UNWRAP. de entertainmentindustrie (muziek, media, film en games) samen op 13 en 14 oktober in Kortrijk. Bedrijven, professionals en young potentials komen samen om kennis te delen, projecten te ontwikkelen en elkaar te inspireren. Het wordt een tweedaags festival met sprekers uit diverse hoeken die het publiek hun beeld voor de toekomst van entertainment schetsen. Naast sprekers en panelgesprekken, de zotste cases en demo’s, optredens en netwerkmomenten mét festivalvibes, kunnen bedrijven ook op zoek naar talent op de Career fair of naar investeringen op de Investor track.

UNWRAP. vindt plaats op 13 en 14 oktober op Kortrijk Weide. De eerste line-up en tickets worden midden juni gelanceerd. www.unwrap.be

Jouw ticket voor de Web3-sessies van VI.BE geeft je korting voor UNWRAP! Meer info volgt later.

Ga naar de Web3 sessies op Facebook

Repetitieruimtes launch

Reclame