VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE gaat naar Jazzahead! 2022
© jens schenkler

VI.BE gaat naar Jazzahead! 2022

Onder de noemer Belgium Booms verenigen ook dit jaar weer VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques zich om het woord te verspreiden over de Belgische jazz scene. Spoiler: ze is booming! Niet minder dan 60 Belgische professionals in de jazzsector zullen vertegenwoordigd zijn op onze beursstand, waar we hen en de volledige Belgische jazzsector in the picture zetten via een drink, vinyl-luisterhoek en veel meer!

30.03.22

Nieuws

De ‘Family Reunion Of Jazz’, oftewel jazzahead! is een vierdaags netwerkevent en showcasefestival georganiseerd in de zalenmastodont Messe te Bremen (Duitsland). In 2019 mocht ze maar liefst 3.408 deelnemers optekenen, goed voor de vertegenwoordiging van 64 landen wereldwijd, en wat de brede jazz-sector betreft maakt dat van haar de grootste van de wereld. Na vorig jaar haar eerste digitale editie tot een glansrijk einde te hebben gebracht (in 2020 werd het event om bekende redenen geannuleerd) is er dit jaar een hybride versie in aantocht: fysiek én digitaal! 

VI.BE verenigt zich naar goede gewoonte met Waalse partner Wallonie-Bruxelles Musiques om de blijde boodschap van Belgische jazz te verkondigen. Dit doen we door de Belgische jazzsector een gezicht te geven aan onze beursstand, waar we in dialoog treden met internationale pro’s en hen wegwijs maken in de brede Belgische scene. Een primeur dit jaar is de knusse vinyl luisterhoek, uitgerust met een platenspeler en een arsenaal aan de beste Belgische jazz van het moment! Ook promoten we hen voor, tijdens en na het event via on- en offline campagnes.

Op 29 april hosten wij ter plaatse onze befaamde Belgium Booms-drink om onze aanwezige binnenlandse pro’s in de kijker te zetten en om oude en nieuwe contacten te verwelkomen op onze stand. Bovendien zou op die dag onze eigen legendarische ‘ket’ uit de Marollen, wijlen Toots Thielemans, 100 kaarsjes hebben uitgeblazen. Ook hem willen we die dag in de verf zetten door Belgisch bier te serveren in Toots-thema! 

Meer info

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE and Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture. Het steunt en promoot Belgische artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. 

Website
Nieuwsbrief
Facebook
Instagram
 

Jazzahead!

11 april 2024 tot 14 april 2024

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame