VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE/features: the best of 2022
© anton coene

VI.BE/features: the best of 2022

Ook dit jaar draaide de VI.BE redactie weer overuren. We zetten de meest populaire interviews met inspirerende pro’s en artiesten voor je op een rijtje.

16.12.22

Nieuws

Interviews met artiesten

1. Patricia Vanneste: “Ik wil dieper gaan dan het louter muzikale”

Geen betere plek om in gesprek te gaan met violiste Patricia Vanneste dan in de Kruidtuin van Leuven. Ze neemt ons mee in haar muzikaal traject, samenwerking met onder meer Balthazar en Hydrogen Sea en vertelt hoe de natuur haar bron van inspiratie vormt. 

Patricia Vanneste: “Ik wil dieper gaan dan het louter muzikale”

2. Lara Rosseel: “Ik heb leren genieten van muzikale vrijheid.”

Lara Rosseel vertelt over haar muzikale zelfbevrijding in de Belgische jazzscene. Zelf op ontdekking gaan, zo gaat Lara het liefst te werk. Niets moet, alles mag!

Lara Rosseel: “Ik heb leren genieten van muzikale vrijheid.”

3. Marieke Van Ransbeeck: “De klank van een doedelzak gaat recht naar mijn hart”

How the tables have turned: een aantal jaar geleden kwam Marieke van Ransbeeck langs bij VI.BE voor advies, dit jaar passeerden wij bij haar. Met een groot hart voor de doedelzak vertelt ze ons hoe ze folk op een feestelijke manier naar zoveel mogelijk mensen probeert te brengen. 

Marieke Van Ransbeeck: “De klank van een doedelzak gaat recht naar mijn hart”

4. Hoe je als community je eigen plek kan claimen en creëren: Lady Blaxx invites

Ouderschap combineren met muziek maken? Kan ze, doet ze! We gingen langs bij Lady Blaxx voor een gesprek over hoe ze evolueerde als artiest en hoe haar showcase concept Lady Blaxx Invites andere artiesten vooruit helpt. In het najaar bracht Raïssa haar showcase trouwens ook naar Stoemp!, samen met Youri Botterman en Sound Track laureaat MAVEE. Een must read voor iedereen die er op die prachtige avond bij was.

Hoe je als community je eigen plek kan claimen en creëren: Lady Blaxx invites

5. Sara Dziri: “Ik vond diepgang in de stilte.”

Sara Dziri is een artistieke duizendpoot, en dus werd het hoog tijd om eens bij haar op bezoek te gaan. Wat deed 2020 met de start van haar muzikale droom? En hoe kijkt ze er nu op terug? 

Sara Dziri: “Ik vond diepgang in de stilte.”

Interviews met pro’s

1. 20 jaar Versuz: een blik achter de schermen bij de iconische discotheek

Dit jaar vierde Versuz zijn 20ste verjaardag. Een feest dat we natuurlijk niet aan ons voorbij konden laten gaan. Eigenaar Yves Smolders nodigde ons uit voor een rondleiding door het gigantische pand, en meteen ook door de rijke geschiedenis van de Limburgse hotspot.

20 jaar Versuz: een blik achter de schermen bij de iconische discotheek

2. Jarri Van der Haegen: de stille kracht achter Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

Wie is the hardest working man in showbizz? Wij durven alvast Jarri Van der Haegen naar voren schuiven als titelkandidaat. We gingen langs voor een gesprek bij de manager van onder andere Tsar B, Sylvie Kreusch en Charlotte Adigéry/Bolis Pupul.

Jarri Van der Haegen: de stille kracht achter Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

3. Hoe hiphop van jongeren sterkere burgers kan maken

Socioloog, jeugdwerker én rapper Fatih De Vos vertelt hoe hiphop mee vorm heeft gegeven aan zijn zelfbeeld, identiteit en engagement. En legt uit hoe het genre jongeren echt vooruit kan helpen. 

Hoe hiphop van jongeren sterkere burgers kan maken

4. Jay, Maxime en Arnout organiseren Stoemp!: “We willen dat Brusselse artiesten gezien worden”

Dit najaar gaven we de sleutels tot de Stoemp! keuken uit handen, en namen jonge brusseleirs de touwtjes in handen om hun eigen Stoemp! avond te organiseren, van a tot z. Voor Brussel, door Brussel. Dat is in essentie waar de drie ambitieuze organisatoren Jay, Maxime en Arnout naar streven. Een doel dat ze alle drie ook wisten te bereiken, want zelden zat de sfeer op Stoemp! avonden zo goed als tijdens hun avonden.

Jay, Maxime en Arnout organiseren Stoemp!: “We willen dat Brusselse artiesten gezien worden”

5. Eindelijk meewerken aan de festivalzomer: Marie Bruins & Jutta Huyghe

Stel, je begint te werken in de muzieksector, midden in een wereldwijde pandemie. Wat doe je dan? En hoe voelt het dan om een jaar later eindelijk wel je job ten volle uit te kunnen oefenen? Wij vroegen het aan Marie Bruins, assistent boeker bij Live Nation, en Jutta Huyghe, productiemedewerker bij Busker.

Eindelijk meewerken aan de festivalzomer: Marie Bruins & Jutta Huyghe

Lotto april

Reclame