VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE duikt ’t najaar in met een Popraad bij jou in de buurt
popraad oostende

VI.BE duikt ’t najaar in met een Popraad bij jou in de buurt

Muzikant, dj, producer of multi-performer met een mening? Laat je horen tijdens de Popraad in jouw stad of gemeente.

14.09.22

Nieuws

De Popraad is terug van (niet zo lang) weggeweest. Sinds 2018 geven we met de Popraad een stem aan muzikanten, dj’s en producers bij hun lokaal bestuur. 

Wist je namelijk dat er in Vlaanderen meer dan 550.000 mensen in hun vrije tijd bezig zijn met muziek? Zo vormen ze de grootste groep amateurkunstenaars, en toch bereikt hun stem zelden de lokale besturen.

Met de Popraad brengen we daar verandering in! In de afgelopen afgelopen vijf jaar vonden er al Popraden plaats in 49 gemeenten en lieten we zo bijna 2000 artiesten aan het woord. Een essentiële stap voor iedere gemeente die haar lokale muziekscene beter wilt gaan ondersteunen en een muziekbeleid uit de grond wilt stampen. 

Waar vind je ons dit jaar?

Machelen, Mol, Scherpenheuvel-Zichem, Lebbeke, Hemiksem-Schelle-Niel en de Kempense IGS Stuifzand passeerden reeds de revue, en Eeklo en Holsbeek komen er snel aan. 

Komt er binnenkort ook een Popraad in jouw gemeente? Daar kan jij mee voor zorgen. Interesse in wat meer info of gewoon een babbel? Stuur een mailtje naar lokaal@vi.be.