VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE/advies: the best of 2021!

We blikken terug op een jaar vol goed advies, nieuwe formats en handige tip & tricks.

16.12.21

Nieuws

Je fanbase uitbouwen met Erwin Blom (3voor12)

Erwin Blom is schrijver van het Handboek Communities en oprichter van het Nederlands muziekplatform 3voor12. Al sinds de start van het publiek internet is het zijn fascinatie geweest hoe je meer kan doen met je publiek en meer uit hun kennis, kunde en betrokkenheid kunt halen. In dit artikel legt hij het belang van een fanbase uit en hoe je daar aan kunt werken. 

Je fanbase uitbouwen

Onze eerste vlog! 

New format alert! Dit jaar lieten we onze eigen smoel zien om jou in enkele simpele stappen de basics van een platendeal mee te geven. Zo sta jij sterker in je schoenen als er een stapel papieren op je afkomt!

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Sync, whats in a name

We legden jullie al eerder uit wat een sync deal inhoudt, maar Jorne Ceuterick van Strictly Confidential Music Publishing deelde dit jaar ook nog enkele waardevolle tips en tricks om een sync deal te onderhandelen.

Een sync onderhandelen

De basics van het muziek releasen in tekeningen 

Muziek releasen: er komt heel wat kijken als je het op een goede manier wilt doen. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Check de belangrijkste stappen in deze video!

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Je muziek op de radio krijgen met Kevin Moens (Willy) 

Kevin Moens is mede-oprichter en muziekverantwoordelijke van de digitale radiozender Willy. Wekelijks ontvangt hij dus een heleboel nieuwe muziek en kiest daaruit welke songs op de playlist van het radiostation terecht komen. Dit jaar deelde hij enkele tips om jouw muziek op de radio te krijgen.

Je muziek op de radio krijgen

Promo adverteren

Reclame