VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VGC ondersteunt Brusselse collectieven met À Fonds +

VGC ondersteunt Brusselse collectieven met À Fonds +

Met deze nieuwe subsidielijn wil de VGC-jeugddienst Brusselse jongerencollectieven stimuleren om hun concept duurzaam uit te bouwen via begeleiding, workshops en middelen.

13.06.24

Nieuws

Ben je tussen 16 en 30 jaar, en maak je deel uit van een Jongerencollectief of startende vzw in Brussel? Dan kan je vanaf 15 september ondersteuning aanvragen via À Fonds +. De nieuwe subsidielijn is bedoeld voor jongeren die op eigen kracht (los van een organisatie, bedrijf, school …) een duurzaam project willen realiseren en die deel uitmaken van een jongerencollectief of startende vzw. 

Een goedgekeurd project kan op een bedrag van maximaal 5.000 euro rekenen en moet binnen de 18 maanden na de beslissing gerealiseerd worden. Naast financiële ondersteuning, is er ook inhoudelijke ondersteuning. Je volgt een traject van een jaar waarbij je zelf het programma van drie vormingsmomenten bepaalt in samenspraak met de andere geselecteerde collectieven. Je kunt het geld gedurende het hele jaar gebruiken.

Hulp nodig bij de opmaak van je dossier? De jeugddienst begeleidt je bij elke stap van aanvraag tot verslag. Een multidisciplinaire jury beoordeelt je ingediende project op basis van je aanvraag en je fysieke pitch tijdens het jurymoment. Er zijn twee indiendata: op 15 september en 15 februari. Voor hetzelfde project kan je wel maar een keer per jaar indienen.

Wil je meer info over deze subsidie? Contacteer afondsplus@vgc.be! 

Ben je tussen 12 en 26 jaar en wil je op eigen houtje een project realiseren? Dan kom je misschien ook in aanmerking voor het Jongerenfonds À Fonds. Een overzicht van alle andere subsidielijnen van de VGC voor artiesten en organisaties vind je hier.

Promo adverteren

Reclame