VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Verslag van een avondje Stoemp!: Lady Blaxx invites Youri Botterman en MAVEE
youri botterman © ibe van eeno

Verslag van een avondje Stoemp!: Lady Blaxx invites Youri Botterman en MAVEE

Zo'n caféconcert van Stoemp!, hoe gaat dat er eigenlijk aan toe? Die vraag stelde onze stagiair Junior zich ook, en dus trok hij naar KFK Hope om verslag uit te brengen van Lady Blaxx invites.

Junior Nzabonimpa

01.12.22

Nieuws

Stoemp! concerten, dat zijn concerten in gezellige Brusselse cafés, en wanneer je binnenkomt in KFK Hope besef je meteen dat dat absoluut niet gelogen is. In het gezellige café vlakbij de beurs begint de avond met gitarist en multi-instrumentalist Youri Botterman. Eerder was Youri ook al producer voor grote namen als Aya Nakamura en Lous & The Yakuza. Ik had al een paar liedjes gehoord van Youri als gitarist, maar ik wist niet dat er achter die gitaar ook zo’n mooie stem schuilde. Hij entertainde het publiek van begin tot einde, met hier en daar zelfs een danspasje. Zelfs kleine geluidsproblemen in het begin konden hem niet ontmoedigen. Hij had ook een kleine choreografie voorbereid voor het publiek, en ze dansten mee met hem, dus dat was mooi om te zien! Het was een ook mooie opwarmer voor MAVEE, want geleidelijk aan begon de zaal meer en meer gevuld te raken. Aan het einde van zijn show was de zaal behoorlijk gevuld. Dan was het tijd voor MAVEE.

youri botterman © ibe van eeno

youri botterman © ibe van eeno

MAVEE kende ik natuurlijk al van Sound Track. Ik wist al ongeveer wat mij te wachten stond, want ik had haar al eens zien optreden met haar nieuwe band. Maar dat was met een veel kleiner publiek, dus ik was vooral benieuwd naar hoe ze ging presteren in een volle zaal. Ook hier waren er een paar technische problemen, zelfs meer dan bij Youri. Dat vond ik wel jammer. Maar wanneer die problemen eenmaal achter de rug waren, zette MAVEE een prachtige show neer! Ze voelde de energie van het publiek en dat werkte aanstekelijk. Dat er veel mensen waren, had duidelijk geen (negatief) effect op haar. De connectie met haar band was ook mooi om te zien, je voelde echt dat ze kon losgaan met hen erbij!

mavee © ibe van eeno

mavee © ibe van eeno

Last but definitely not least was het aan Lady Blaxx om het podium over te nemen. Ik kende haar ook al, maar had haar nog nooit zien optreden. Ik had er ook bewust voor gekozen om nog geen video’s te kijken van optredens op YouTube, zodat ik vandaag verrast kon worden. En ik werd inderdaad verrast: ik had niet verwacht dat ik ging genieten van een rockoptreden, maar zij bracht het met zoveel energie dat ik niet anders kon dan genieten! Ook de interactie met het publiek was top! Ze gebruikte vaak humor om haar publiek te betrekken in haar show, bijvoorbeeld door het liedje “Bitch Nah” in te leiden met een korte les over wie/wat een Karen is. Ook al zag je dat het publiek ietsje verminderd was na MAVEE, ze kon er met het overgebleven deel toch een mooi feestje van maken! In een kort interview vertelde ze me ‘Ik wil mensen empoweren als ze naar huis gaan, ervoor zorgen dat ze even niet denken aan hun problemen’. Als dat geen voorbeeld van practice what you preach was, weet ik het ook niet!

lady blaxx © ibe van eeno

lady blaxx © ibe van eeno

Het was een krachtige afsluiter van een prachtige avond, en om het in de woorden van Youri Botterman te zeggen: “Ce concept est essentiel, il donne de la voix aux sans voix”

Junior out!

Promo adverteren

Reclame