VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Vanaf 1 september weer kleine evenementen zonder beperkingen

Vanaf 1 september weer kleine evenementen zonder beperkingen

Afgelopen vrijdag werden de nieuwe versoepelingen aangekondigd voor de culturele sector. Goed nieuws voor kleinere concerten en eindelijk perspectief voor nachtclubs!

23.08.21

Nieuws

Vanaf 1 september kunnen evenementen met een capaciteit van 200 mensen binnen of 400 mensen buiten doorgaan zonder beperkingen. Mondmaskers zijn dus niet langer verplicht en afstand tussen bubbels hoeft ook niet meer. Lokale besturen kunnen hier wel van afwijken en strengere maatregelen opleggen. Ga dit dus best nog even na bij de gemeente waar je een evenement wil organiseren.

Grotere evenementen met meer dan 200 personen binnen of 400 buiten kunnen vanaf 1 september ook zonder beperkingen doorgaan, op voorwaarde dat er gewerkt wordt met het Covid Safe Ticket (CST). Organisatoren hebben nog steeds de keuze om de veiligheidsmaatregelen te behouden en te werken zonder CST. Wordt er geen CST gevraagd, dan blijven de maatregelen in verband met afstand houden en mondmaskers gelden zoals we die kennen met CERM en CIRM. 

Vanaf 1 oktober kunnen de nachtclubs eindelijk weer open en mag er ook gedanst worden op café. Daarnaast worden bezoekersaantallen voor evenementen zonder beperkingen opgetrokken tot 500 aanwezigen binnen en tot 750 buiten. Ook hier is het wel zo dat de bevoegde lokale overheid het laatste woord heeft en daar anders over kan beslissen als de situatie lokaal ongunstig is. 

Voor repetities vallen alle beperkingen vanaf 1 september weg. Je mag opnieuw met een onbeperkt aantal deelnemers repeteren zonder afstand en zonder mondmaskers.

Voor Brussel is er minder goed nieuws: omwille van de lagere vaccinatiegraad wordt het bestempeld als een ‘specifieke zone’. Versoepelingen in de hoofdstad laten helaas nog even op zich wachten. 

Nood aan kleine en lokale evenementen is groot

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame