VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Vacature: VI.BE zkt tijdelijke communicatiesupport (m/v/x)
© justine wolfs

Vacature: VI.BE zkt tijdelijke communicatiesupport (m/v/x)

We zoeken een tijdelijke communicatiesupport met creatieve pen én grafische skills die team communicatie halftijds komt ondersteunen van maart tot en met juli 2024. Iets voor jou? Duik in de vacature en vervoeg je bij La Famiglia! 

29.11.23

Nieuws

VI.BE (spreek uit als ‘vaaaaib’) is het steunpunt voor artiesten en muzieksector in Vlaanderen en Brussel. Dagelijks zetten wij ons in voor iedereen die actief bezig is met muziek – van absolute beginners tot doorwinterde pro’s met internationale ambities – en in alle genres binnen de niet-klassieke muziek. Je kent ons van VI.BE platform, VI.BE advies, Lokale Helden, Sound Track, Stoemp!, de VI.BE scriptieprijs, Mzkt zkt mzkt, de MIA’s, Belgium Booms, de Week van de Belgische muziek, etc.

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van ons team communicatie & marketing. Samen zetten we de werking van VI.BE en onze levendige Vlaamse muziekscene in de spotlights.

 • Als support van team communicatie zet je onze wildste communicatieplannen mee om in de praktijk en zorg je er mee voor dat de juiste boodschap de juiste mensen bereikt.
 • Jij onderhoudt mee onze communicatiekanalen: je soigneert onze websites en sociale media, bokst e-mailcampagnes in elkaar en volgt drukwerk mee op. 
 • Je gebruikt daarvoor je grafische skills, swingende pen en hebt die extra touch om verhalen en ideeën om te zetten in creatieve content.
 • Nieuwsartikel, mailing of tweet? Jij schudt ze zonder moeite uit je mouw, inclusieve pen of toetsenbord en vindt daarbij altijd weer de juiste tone of voice.
 • Je hebt oog voor detail en zet visueel en tekstueel de puntjes op de i.

Wie ben jij? 

 • Je hebt een hart voor muziek, gelooft in het belang van een bloeiende muziekscene en wil daarvoor samen met ons door het vuur gaan.
 • Je bent een flexibele teamspeler met goesting om zich te smijten. Het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17u thuis te zijn.
 • Je hebt een scherp oog voor beeld en graphic design, zit vol creatieve ideeën en kan die ook uitwerken met grafische software als Photoshop en InDesign.
 • Je hebt een creatieve en inclusieve pen en speelt met woorden. Wat copywriting betreft, kent je genialiteit geen grenzen. 
 • Je hebt kaas gegeten van digitale communicatie. Sociale media en multimedia hebben geen geheimen voor jou, en je volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Je kan overweg met een website CMS en mailing software.
 • Je werkt gestructureerd, bewaart het overzicht en weet de juiste prioriteiten te stellen zonder deadlines uit het oog te verliezen. Je kan zelfstandig opdrachten uitvoeren van A tot Z en durft daarbij verantwoordelijkheid te nemen.

Wat bieden we je?

Wij bieden je een vervangingscontract (PC. 329.01) voor een halftijdse functie van maart t.e.m. juli 2024 in een interessante sector. Ook freelancers zijn een optie. Meer nog: we bieden je een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin); kantoordagen en thuiswerk zijn bespreekbaar. Daarnaast maak je deel uit van een sterk team van een 20-tal toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens. Samen met jou willen ze er helemaal voor gaan. 

Interesse?

Stuur ten laatste tegen 7 januari een motivatiebrief en cv waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet naar jobs@vi.be.

* Wij hechten veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer en selecteren enkel op basis van kwaliteiten en talenten. De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek in de week van 29 januari 2024.

VI.BE vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door VI.BE opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatst contact; uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen etc. Lees onze volledige privacyverklaring op vi.be/privacyverklaring.

Promo adverteren

Reclame