VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Uitkijken naar Belgium Booms op MIL 2022: Belgische residenties en showcases
© blck mamba

Uitkijken naar Belgium Booms op MIL 2022: Belgische residenties en showcases

Het Mil festival in Lissabon vindt plaats van 28 tot 30 september. Met een uitstekend conferentie gedeelte, een residentieluik voor Blck Mamba en Clara! en maar liefst zes Belgen (Meskerem Mees, Tukan, Reinel Bakolé, Avalanche Kaito, Blck Mamba en Clara!) op de affiche wordt het een editie om naar uit te kijken.

06.09.22

Nieuws

Het Portugese Mil – Lisbon International Music Network – is een festival gewijd aan de ontdekking en promotie van opkomende internationale artiesten. Gedurende drie dagen biedt Mil concerten, conferenties, debatten, speedmeetings en masterclasses. Het festival keert terug naar Cais do Sodré, terwijl de conventie zal doorgaan in de Beato Creative Hub.

Het artistieke luik staat ook open voor het grote publiek en combineert Portugese artiesten met hun internationale tegenhangers. Zowel pop, rock, indie als elektronica komen aan bod. Volgende Belgen sieren dit jaar de affiche:

  • Clara!, woensdag 28 september, 20.00, B. Leza. Clara speelt ook een tweede show op vrijdag om 00.45 in Musicbox
  • Blck Mamba, woensdag 28 september, 22.00, B. Leza
  • Tukan, donderdag 29 september, 00.00, Titanic Sur Mer
  • Meskerem Mees, vrijdag 30 september, 20.15, Titanic Sur Mer
  • Reinel Bakolé, vrijdag 30 september, 21.15, B. Leza
  • Avalanche Kaito, vrijdag 30 september, 23.30, Musicbox

De dag voor Mil speelt Meskerem Mees ook op het Fira B! showcase festival in Mallorca. Blck Mamba en Clara! werden bovendien geselecteerd voor een speciaal residentie programma tijdens het Mil festival. Gedurende 5 dagen duiken de producers Bleid (PT) en Brava! (EUS) samen met Clara! en Blck Mamba de studio in om nieuwe songs te creëren. De residentie is een samenwerking tussen Mil, Musika Bulegoa, VI.BE en de Waalse vrienden van Wallonie-Bruxelles Musiques. Het eindresultaat wordt voorgesteld in Mil’s openingsshow op 28 september in B.Leza. Verwacht het onverwachte: PC Music, rave, afrobeats, harddrums, grime, reggaeton, techno, amapiano en hopelijk nog veel meer. 

Mil Pro 2022 – lezingen, masterclasses en keynotes – is dit jaar opgedeeld in 4 thema’s: muziekindustrie, cultuurbeleid, nightlife economie en toegankelijkheid, ethiek en duurzaamheid. Het volledige programma vind je hier. Voor vrouwelijke managers is er een speciale workshop van een halve dag geleid door Charlotte Caleb (UK) en Meghan Stephens (PT). Inschrijven op voorhand is verplicht. 

VI.BE ondersteunt de Belgische artiesten promotioneel onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques en organiseert op vrijdag 30 september een netwerkdrink. Voor wie dit event en het Mil festival wil bijwonen, voorziet VI.BE een aantal gratis pro passen. Heb je interesse en heb je concrete plannen om ter plaatse te netwerken met buitenlandse delegates, mail dan naar roel@vi.be

Alle info: https://millisboa.com/mil/

Promo adverteren

Reclame