VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Tweede editie UNWRAP. schiet uit de startblokken

Tweede editie UNWRAP. schiet uit de startblokken

Op 13 en 14 oktober is Kortrijk opnieuw het epicentrum van de gaming- en entertainmentindustrie. Stad Kortrijk, Hangar K, Wilde Westen, Howest/Digital Arts & Entertainment en DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de tweede editie van UNWRAP. VI.BE zorgt als inhoudelijke partner voor interessante sprekers en panels op het snijvlak van muziek en technologie.

29.06.22

Nieuws

UNWRAP. wil bruggen slaan tussen professionals uit de gaming-, film, media- en muzieksector. De creatieve toepassingen die voortvloeien uit de game-industrie vinden steeds meer elders ingang en de kruisbestuiving die ontstaat tussen die verschillende sectoren leidt vaak tot de meest boeiende projecten. Het zijn die projecten die aan bod zullen komen op UNWRAP.

Het zwaartepunt van de tweede editie van UNWRAP. ligt bij de conferentie op 13 en 14 oktober. Meer dan 40 sprekers gidsen je door alles wat momenteel beweegt op technologisch vlak in de entertainmentsector met een focus op crossovers tussen games, film, media en muziek. 

Een eerste lading binnen- en buitenlandse namen is nu bekend gemaakt. In het lijstje onder andere John MacInnes, wereldvermaard als het gaat over de combinatie van game technologie en film en Guy Laflamme, general manager van Moment Factory dat gametechnologie gebruikt om state-of-the-art events te organiseren. Tara Voelker van Xbox komt praten over toegankelijke en inclusieve spelervaringen en Gwen Raymond komt haar speciale focus op audio, AI en gameplay toelichten. 

Maar er is uiteraard ook bijzondere aandacht voor ontwikkelingen op het snijvlak van muziek en technologie. We programmeerden Anne McKinnon, oprichter en CEO van Ristband, de Web3/metaverse/gamingomgeving met een focus op muziek die gelanceerd werd tijdens de jongste editie van SXSW. In Ristband kunnen virtuele concerten opgezet worden, maar ook real life events kunnen er tegelijk een digitale versie organiseren. Ristband zet ook in op de ontdekking van nieuw muzikaal talent en op het ondersteunen van lancerings- en marketingcampagnes met heel wat tools. Ze besteden bijzondere aandacht aan toegankelijkheid, diversiteit en inclusie in de metaverse en schreven er een onderzoeksrapport over. 

Naast de conferentie is er ook de UNWRAP. Career Fair, een Europese beurs die zich richt op 2 soorten creatievelingen: gamingstudenten op zoek naar een stage maar ook werknemers reeds actief in de gamingsector op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nieuw dit jaar is de investor track waarbij startups kunnen pitchen voor een select investeerderspubliek. UNWRAP. wil zo ook de de kans geven aan jong talent om hun ideeën en projecten te kickstarten tijdens het festival. Daarom wordt er ook een matchmakingtool ter beschikking gesteld van alle bezoekers, om ontmoetingen en samenwerkingen te stimuleren overheen de ganse entertainmentindustrie.

De tweede editie van UNWRAP. vindt plaats op 13 en 14 oktober op Kortrijk Weide, dat met inspirerende locaties zoals Hangar K, The Level, Tranzit en concertzaal Wilde Westen vlakbij heel wat troeven in handen heeft.

Alle info en tickets via unwrap.be. De eerste 50 ticketkopers kunnen een combiticket bemachtigen voor de prijs van een dagticket (€135).