VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

The Haunted Youth haalt nominatie voor Music Moves Europe Award binnen
the haunted youth @ robin todde

The Haunted Youth haalt nominatie voor Music Moves Europe Award binnen

Hun debuutalbum komt binnen een dikke maand uit en ze spelen heel wat showcasefestivals plat, maar daarnaast heeft The Haunted Youth nog iets te vieren. Ze werden genomineerd voor de prestigieuze Music Moves Europe Award. Of ze hun nominatie weten te verzilveren, ontdekken we op ESNS. Stemmen kan vanaf nu. 

12.10.22

Nieuws

De Music Moves Europe Awards? Dat zijn de prijzen van de Europese Unie voor opkomende artiesten ‘die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen’. De EMEE het Europese netwerk van exportbureaus waarvan VI.BE lid is, maakt deze prijzen medemogelijk. Wie de prijs wint, krijgt erkenning voor hun internationaal succes. De genomineerden worden geselecteerd via een proces waarbij de gegevens van de Music Moves Europe Charts gecombineerd worden met aanbevelingen van muziekprofessionals uit heel Europa. Vorig jaar mocht Meskerem Mees, ooit nog Sound Track lauearte, de Grand Jury Prize in ontvangst nemen: ze nam een geldprijs van €10.000 mee naar huis en ontvangt een groene reischeque ter waarde van €5.000 mee naar huis.

Daarnaast krijgt een van de 15 genomineerden ook een publieksprijs (The Public Choice Award). De publieksprijs (ter waarde van 5.000 euro) wordt uitgereikt aan de genomineerde die tijdens een online-stemcampagne de meeste stemmen krijgt. In 2019 sleepten de heren van blackwave. een MMETA in de wacht, in 2020 werd Charlotte Adigéry nog een van de genomineerden en in 2021 kreeg Lous and The Yakuza de prijs.

Tijdens MaMa, het showcasefestival in Parijs, werden de nieuwe genomineerden bekendgemaakt. En goed nieuws: collega Roel Vergauwen was aanwezig voor Belgium Booms en mocht ter plekke ontdekken dat België ook dit jaar vertegenwoordigd wordt tijdens de wedstrijd. The Haunted Youth – labelbuddies van voormalig winnares Meskerem Mees – maakt dit jaar kans op de prijs. Sinds hun winst in De Nieuwe Lichting scheert de band rond Joachim Liebens hoge toppen in binnen- en buitenland. Deze nominatie is zo niet de eerste dit jaar: op Reeperbahn greep de band net naast een ANCHOR Award. Binnen een kleine maand, op 4 november, verschijnt hun debuutalbum ‘Dawn Of The Freak’. Tijdens ESNS in januari worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. 

Stemmen op The Haunted Youth kan hier op de MMETA-site. Duimen maar!

Meer info: Music Moves Europe Talent Awards