VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Stromae en Pommelien Thijs grote winnaars van MIA’s 2022
© jokko

Stromae en Pommelien Thijs grote winnaars van MIA’s 2022

Vanavond kroonden Stromae en Pommelien Thijs zich tot grote winnaars van de Music Industry Awards (MIA’s) 2022. Beiden mochten op deze vijftiende editie van de MIA’s drie awards mee naar huis nemen. Ontdek hier alle winnaars!

26.01.23

Nieuws

Nieuwkomer Pommelien Thijs was voor vijf categorieën genomineerd en won in de categorieën ‘Doorbraak’, ‘Solo vrouw’, en ‘Hit van het jaar 2022’ voor haar song Ongewoon. Die laatste MIA kreeg ze uit handen van de eerste minister van België Alexander Decroo en de Belgische Eurovisiesongfestival-kandidaat Gustaph. Pommelien won zo haar eerste MIA’s en trakteerde het aanwezige publiek en de kijkers live op een knallende versie van haar Hit van het jaar.

Stromae verzilverde zijn nominaties voor de sectorcategorieën ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’ (voor L’enfer). Zo kon hij door de jaren heen in totaal al 20 MIA’s op zijn naam schrijven. Een absoluut record.

pommelien thijs

pommelien thijs

Spectaculaire opener vanop het Atomium

De MIA’s-show werd spectaculair geopend door Oscar and the Wolf. Max Colombie bracht zijn hit ‘Warrior’ vanop de bovenste bol van het Atomium.

CAMILLE nam deze editie haar eerste MIA’s mee naar huis: die voor ‘Nederlandstalig’ en voor ‘Pop’. Ook Metejoor mocht twee MIA’s op zijn naam schrijven: ‘Album’ voor zijn debuut ‘Metejoor’, en ‘Solo man’. Nog een dubbele triomf was er voor het duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul met MIA’s in in de sectorcategorieën ‘Artwork’ en ‘Producer’, die laatste samen met Stephen en David Dewaele.

Tamino haalde het in de categorie ‘Alternative’. Regi won voor het tweede jaar op rij in de categorie ‘Dance’. Clouseau werd bekroond als ‘Groep van het jaar’, Coely in de categorie ‘Hiphop’, en Willy Sommers in de categorie ‘Vlaams populair’. ‘Die a Drumster’ Stefanie Mannaerts van de groep Brutus won in de sectorcategorie ‘Muzikant’.

charlotte adigéry & bolis pupul

charlotte adigéry & bolis pupul

Lifetime Achievement Awards

Zoals eerder aangekondigd werd de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Vaya Con Dios. De Belgische popgroep wordt zo geëerd voor haar indrukwekkende parcours en oeuvre. Dani Klein kreeg, als laatste originele lid van de band, de onderscheiding uit handen van Stromae.

Hedwig De Meyer, de oprichter van Stageco, mocht de Sector Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Met deze award brengen de VRT en VI.BE hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. Onder impuls van Hedwig De Meyer groeide Stageco de afgelopen decennia uit tot een gerenommeerd en veelgevraagd podiumbedrijf met verschillende buitenlandse filialen. 

vaya con dios

vaya con dios

15 jaar MIA’s

Op VRT MAX kan je nu de hoogtepunten van 15 jaar MIA’s herbeleven: grote winnaars, straffe acts, verrassende muzikale combinaties, originele en minder originele dankwoorden, glunderende gastpresentatoren …

De MIA’s is een initiatief van VRT en VI.BE, het steunpunt voor artiesten en de muzieksector.