VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek het zomerprogramma van Stoemp!

Nu de zomer – éindelijk – opnieuw livemuziek brengt, komt Stoemp! uit z’n coronaschulp gekropen. Vanaf augustus duikt VI.BE de Brusselse wijken in voor een nieuwe reeks caféconcerten. Voor de gelegenheid vindt deze outdoor editie plaats in zomerbars. Aan het gekende recept voegt Stoemp! een paar nieuwe ingrediënten toe: verse venues en curatoren die elk de programmatie van een avond op zich nemen. Op die manier krijgt Brussels talent deze zomer opnieuw kansen op én naast het podium.

30.06.21

Nieuws

De open air-editie van dit Stoemp!-seizoen gaat van start op vrijdag 6 augustus op Manchester Plage van de VK in Molenbeek. De eerste curator – het in lockdown ontstane muzikantencollectief Speak Easy – nodigt niet alleen Stace, G. Massa & Jean Paul Groove uit, maar stelt voor de gelegenheid drie unieke combo’s van Brusselse muzikanten samen. In aanloop van het concert krijgen zij een maand de repetitieruimte in café KFK Hope ter beschikking.

Op donderdag 12 augustus speelt Teen Creeps samen met Ratmosphere in VOLTA (Anderlecht). Daar krijgt Stoemp! bezoek van Willy: ze komen er live radio maken, volledig in Stoemp!-thema. Jaouad palmt samen met Brik Tu-Tok Café Plazey (Koekelberg) in op vrijdag 13 augustus. Op donderdag 19 augustus is het de beurt aan het energieke dj-collectief Brikabrak om zich te laten gaan als curator: verwacht je aan een muzikale wereldreis. In FIRM (Jette) delen ze het podium met Mahina en Fifty Hertz.

Op vrijdag 27 augustus is Sound Track-laureaat Lo-lee-ta te gast in LaVallée (Molenbeek). Stoemp! duikt september in met Bandler Ching in Kumiko (stad Brussel) op donderdag 2 september. Op zaterdag 4 september zet de derde Stoemp!-curator Psst Mlle, bekend om hun all female line-ups, Oriana Ikomo, Dushime, Rrita Jashari b2b Mimi en Raql op het podium van SEE U (Elsene). Dat in samenwerking met Pilar. Woensdag 8 september staan, in samenwerking met Park Poétik, de zuiderse klanken van Ão op het programma in Sint-Gillis. Een ideale afsluiter voor deze zomerse editie.

Stoemp! is volledig gratis. Naarmate de concerten dichterbij komen, volgt meer info over de coronamaatregelen per show.

Eén (of meerdere) van de acht concertavonden meepikken deze zomer? Check het volledige programma hieronder, of op de Stoemp!-website.

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame