VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Pik deze week nog een laatste Stoemp! concert mee

Stoemp! is weer op volle toeren! Het plan? Cafés over heel Brussel, van het centrum tot diep in de buitenwijken, inpalmen met livemuziek. Ontdek hier alle namen!

28.03.22

Nieuws

Up next: ADJA + Jette on stage op vrijdag 3 juni in Taverne Ter Linden (i.s.m. GC Esseghem)

De eerste Stoemp! avond van deze concertreeks wordt meteen een bijzondere. Cantine Josée (Sint-Joost-Ten-Node) krijgt op vrijdag 15 april een vuurdoop als nieuwe locatie. In samenwerking met GC Ten Noey organiseren de buurtbewoners een iftar-avond, waar Amber Haddad voor de muziek zorgt. Op woensdag 20 april kan je in Brussels Beer Project de zweverige pop van Patches uitchecken. De volgende dag moet je in KFK Hope zijn om te dansen op de electronic jazz van Sound Track laureaat Dishwasher_. MUZIK1030 – het project van muzikant Martin Salemi, gemeente Schaarbeek en tientallen cafés om Schaarbeeks talent van podiumplekken te voorzien – host op zaterdag 23 april een avond in gloednieuwe Stoemp!-locatie Winok. Jazztopper Toine Thys & Désiré Somé african bunch staat op ’t programma.

We duiken de maand mei in met een krachtige combo: Roland Van Campenhout en Sound Track laureaat Porcelain id palmen Het Goudblommeke In Papier in. Dat gaat vonken geven. Tributeband LeNoise speelt op woensdag 4 mei de beste Neil Young songs in Monk, een dag later trekt Humo’s Rock Rally finalist Cloudy-Oh naar Archipel. Ook RITCS Café maakt zich op voor een maf duo: kersvers winnaar van De Nieuwe Lichting Shaka Shams breekt er het kot af samen met de Antwerpse underground rapper Kleine Crack op dinsdag 10 mei. 

Dinsdag 17 mei staat in het teken van Nederlandstalige muziek. Nekka cureert een avond in Bar Pilar, en zet er Tenorin op het podium samen met BLOND, de winnaar van de Nekka Wedstrijd 2022. Sound Track laureaat Cesar Quinn breekt de week op woensdag 18 mei in Affligem Café. Fans van het zwaardere genre schrijven woensdag 25 mei best in hun agenda voor het concert van DIVIDED in Bonnefooi. Donderdag 26 mei geeft Mek’dr’dr’ het beste van zichzelf in Merlo. Op zaterdag 28 mei staat er dan weer een heel jazzy avond gepland in het café van de nieuwe Stoemp!-locatie GC Pianofabriek (Sint-Gillis). In samenwerking met Brussels Jazz Weekend treedt Ana Diaz er op. Afsluiten doen we op vrijdag 3 juni feestelijk in Taverne Ter Linden. Stoemp! voorziet het buurtfeest van muziek, i.s.m. GC Essegem met Sound Track laureaat ADJA. Ook lokaal Jets talent krijgt een plek via ‘Jette On Stage’.