VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Stoemp! dit najaar, omdat het kan
lander & adriaan © wouter van asselbergh

Stoemp! dit najaar, omdat het kan

Dit voorjaar strooide corona roet in de Stoemp!, maar deze herfst wordt er terug lawaai gemaakt in de Brusselse cafés.

25.09.20

Nieuws

Voor de nieuwe reeks caféconcerten experimenteert Stoemp! noodgedwongen met een nieuwe werking: drie aparte concertreeksen van een maand, afgestemd op de actuele coronasituatie. In oktober duikt Stoemp! de Brusselse wijken in met een divers muzikaal programma, een stevige portie aanstormend talent, een cocktail van genres én een dosis gloednieuwe hotspots in Brussel op zak.

De aftrap van het nieuwe Stoemp!-seizoen wordt gegeven in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek. Daar wordt in samenwerking met het ergoedfestival Alles Es Just het decor van volkscafé Aux Trois Rois opgebouwd, waar je de Brusselse junkjazzband Schroothoop aan het werk kan zien met hun instrumenten van gerecycleerd afval.

Daarnaast trekt Stoemp! ook naar twee gloednieuwe locaties, waaronder Bar Pilar op de VUB-site in Elsene. Daar kan je je laten verwarmen door de zeemzoete jazz van Rosa Butsi, laureaat van het podium- & kansenparcours Sound Track. Verder is ook GC Essegem in Jette nieuw: in Taverne Ter Linden staat een avond vol Brusselse pop op het menu. Sound Track-winnaars Coline & Toitoine brengen er hun energieke electropop, net als de Brussels-Rwandese pop singer-songwriter BRYN.

In het Beurscafé van de Beursschouwburg is er dan weer het optreden van supertandem Lander & Adriaan, bestaande uit Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen) en Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernardt). Ze trakteren er op een cocktail on the house, perfect gemixt met een flink maatje jazz en een scheut elektronica. In diezelfde Beursschouwburg speelt de Hasseltse rapper-producer Ashley Morgan één van zijn eerste concerten mét band, nadat hij zijn vorige alias LTGL achter zich liet.

Van happy pop en mysterieuze electronica tot wereldmuziek en hiphop met een twist: het belooft een Stoemp!-reeks vol uiteenlopende shows te worden. De shows zijn op één na volledig gratis. Hoogst uitzonderlijk kost het Stoemp!-concert van Schroothoop 8 euro, maar voor dat geld krijg je als bezoeker wél een gratis restaurantwaardige portie stoemp geserveerd.

Stoemp! is gratis, maar werkt volgens first come, first served. De zitplaatsen zijn beperkt en ingedeeld volgens vaste bubbels, dus vraagt Stoemp! om met je bubbel van maximaal vijf personen te komen. Op die manier kunnen alle beschikbare plaatsen benut worden. Tijdens de concerten blijf je best zitten, doe je je mondmasker aan en neem je alle hygiënische maatregelen in acht.

Als de situatie het toelaat, komen er ook concertereeksen aan in november en december. Wie dan op de affiche staat, blijft dus nog even geheim, maar één jonge soloartiest kan dankzij Lotto alvast een Stoemp!-concert winnen. Omdat het kan.

Eén (of meerdere) van de vijf concertavonden in oktober meepikken? Check het volledige programma hieronder, op Facebook of op de Stoemp!-website: stoemplive.be.

MA 5 OKT Alles Es Just Festival x Stoemp! — Schroothoop — GC De Kriekelaar (i.s.m. LUCA School of ARTS) - 20u30
WO 7 OKT Lander & Adriaan– Beursschouwburg – 21u
WO 14 OKT Rosa Butsi – Bar Pilar — 21u
VR 23 OKT Coline & Toitine + BRYN – Taverne Ter Linden (i.s.m. GC Essegem) – 20u
WO 28 OKT Ashley Morgan – Beursschouwburg – 21u