VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jessica makes Stoemp!: Borsh & Céline Angillis

Stoemp! keert terug naar de Brusselse kroegen met een nieuwe reeks caféconcerten! Deze editie vind je niet enkel straffe Brusseleirs op het podium, maar ook ernaast: collectieven, vaste waarden én 3 youngsters uit het Brusselse kregen carte blanche voor hun eigen Stoemp! avond. 

20.11.22

Nieuws

Deze week

Vr 25/11 Maxime makes Stoemp! - Borsh + Céline Angillis @ La Fourmilière

Deze editie vind je niet enkel straffe Brusseleirs op het podium, maar ook ernaast: collectieven, vaste waarden én 3 youngsters uit het Brusselse kregen carte blanche voor hun eigen Stoemp! avond. Verder mag het publiek zich verwachten aan muzikale ontdekkingen, een affiche die alle kanten uitgaat, de crème de la crème van de Brusselse cafés en meer. 

Niemand kent de Brusselse scene beter dan Brusseleirs zelf. Daarom lanceerde VI.BE begin dit jaar een oproep waaruit 3 ambitieuze, ondernemende Brusseleirs naar voren kwamen. Tijdens de zomer konden ze kennismaken met de kneepjes van het vak door feedback- en inspiratiesessies van toppers uit de sector. Nu krijgen ze carte blanche om hun eigen Stoemp! avond in elkaar te steken. Van het café over de line-up tot de promo en productie: Stoemp! ligt dit najaar meer dan ooit in jonge handen en wordt nu ook een kweekvijver voor Brusselse organisatoren van morgen!

Eerste Stoemp! youngster Arnout Van Hove neemt je tijdens zijn avond mee op een muzikale wereldreis. Place to be op zaterdag 15 oktober is fairtrade koffiebar- en branderij Winok (Schaarbeek). Zouratié Koné en Trio Bolingo geven ’t beste van zichzelf en Arnout sluit af met een eigen dj-set. Jay MNG mag dan weer z’n ding doen op donderdag 17 november. Hij verenigt er Frans- en Nederlandstalige hiphop in Brasserie L’Ermitage in Kuregem met OG Gold, 35 Revolutionaries, Imis Kill en Peter Clinton. Op vrijdag 25 november heeft Jessica Rul (oftewel Maxime) de eer om met haar avond deze Stoemp! reeks af te sluiten. Een avond vol funk en soul van Borsh en Céline Angillis, daarvoor moet je in La Fourmilière (Anderlecht) zijn.

Leer de 3 youngsters kennen:

Ook deze editie nodigt Stoemp! Brusselse collectieven en externe curatoren uit om een avond samen te stellen. Op zondag 23 oktober zorgt Matinée voor Stoemp! voor vroege vogels in LaVallée. Wakker worden kan daar op de tunes van Milan W (live), Natasha Pirard, Štipei Johnson, Elizabeth Klinck (live) en Motacilla. De Brusselse rapper LeBlanc viert op dinsdag 8 november zijn EP-release met een eigen Stoemp! avond. Hij brengt Alois & VLB en Eles mee naar het RITCS Café. Lady Blaxx neemt op woensdag 9 november KFK Hope over. Een avond die focust op inclusie binnen de muzieksector, met gesprekken en livemuziek van Youri Botterman, Sound Track laureaat MAVEE en Lady Blaxx herself.

Verder vult Stoemp! zelf de affiche aan. Op woensdag 28 september neemt ’t nieuwe Stoemp! seizoen een vliegende start op Brussel Brost. Het studentenfestival verhuist dit jaar naar Paleis 12. VI.BE verhuist mee en host er een eigen Stoemp! stage met Asa Moto, Victor De Roo, Bona Léa, Ysmé en All-Turn. Dansend het academiejaar in, iemand? Vervolgens zakt het Antwerpse trio Men in Tears af voor een poppy avond in Merlo. Muntpunt Café ontvangt op woensdag 5 oktober een double bill: Night of the Pawlowski Syndrome (Mauro Pawlowski) en Loverman beloven het er gezellig te maken. 

Naar goede gewoonte trekt Stoemp! jaarlijks één keer ‘on tour’ naar een Vlaamse stad met een levendige muziekscene voor een muzikale uitwisseling. Dat werd nu Kortrijk, waar jeugdhuis De Stroate i.s.m. muziekcentrum TRACK op zaterdag 8 oktober een eigen Stoemp! avond serveert. Talent uit West-Vlaanderen en regio Brussel vindt elkaar in een tweetalige line-up: ZLDR, 23CRW en Doorn Roosje. Donderdag 27 oktober weerklinken de snaren van Mayorga in Archipel. Simon pakt op woensdag 2 november de Monk in met z’n zoete Nederpop. Donderdag 3 november wordt MIMA één grote dansvloer met de maffe beats van Vieze Meisje. Brussels Beer Project maakt zich op donderdag 10 november op voor een gitaaravond met de punk van Sound Track laureaat Meltheads én de indierock van The Christian Club.


Een van deze shows meepikken? Check het de Facebook-events hieronder, of op de Stoemp! website: stoemplive.be.

Wo 28/9 Stoemp! Stage — Brussel Brost (Paleis 12): Asa Moto, Victor De Roo, BONA LÉA, Ysmé, All-Turn @ Paleis 12

Do 29/9 Stoemp! - Men In Tears @ Merlo

Wo 5/10 Stoemp! - Night of the Pawlowski Syndrome + Loverman @ Muntpunt Café

Za 8/10 Stoemp! On Tour - ZLDR, 23CRW, Doorn Roosje @ De Stroate, Kortrijk (i.s.m. Muziekcentrum TRACK)

Za 15/10 Arnout makes Stoemp! - Zouratié Koné + Trio Bolingo @ Winok (i.s.m. Muzik1030)

Zo 23/10 Stoemp! — Stoemp! - Matinée invites Milan W, Natasha Pirard, Štipei Johnson, Elisabeth Klinck, Motacilla @ LaVallée

Do 27/10 Stoemp! - Mayorga @ Archipel

Wo 2/11 Stoemp! - Simon @ Monk

Do 3/11 Stoemp! - Vieze Meisje @ MIMA

Di 8/11 Stoemp! - LeBlanc (EP-release), Alois & VLB, Eles @ RITCS Café

Wo 9/11 Stoemp! - Lady Blaxx invites Youri Botterman, MAVEE, Lady Blaxx @ KFK Hope

Do 10/11 Stoemp! - Meltheads + The Christian Club @ Brussels Beer Project

Do 17/11 Jay MNG makes Stoemp! - OG Gold, 35 Revolutionaries, Imis Kill, Peter Clinton @ Brasserie L’Ermitage

Di 22/11 Stoemp! - Brussels Jazz Alert invites @ Monk

Vr 25/11 Maxime makes Stoemp! - Borsh + Céline Angillis @ La Fourmilière