VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Steunfonds LIVE2020 keert allerlaatste schijf van 161.824 euro uit en ondersteunt zo binnen- en buitenlands touren

Steunfonds LIVE2020 keert allerlaatste schijf van 161.824 euro uit en ondersteunt zo binnen- en buitenlands touren

LIVE2020 biedt steun aan sectorgenoten – individuen en organisaties – die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Nu keerde het fonds een laatste schijf van 161.824 euro uit. In het totaal heeft LIVE2020 1.111.195 euro uitgekeerd, over drie jaar.

23.06.23

Nieuws

LIVE2020 biedt al 3 jaar steun aan sectorgenoten – individuen en organisaties – die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Het fonds keerde een laatste schijf van 161.824 euro uit om toursupport te ondersteunen. Zo heeft LIVE2020 in totaal 1.111.195 euro uitgekeerd, verdeeld over zes rondes. Getroffen individuen, projecten, bands, relance-initiatieven en tourende artiesten kregen de steun die ze verdienden. 

In de meest recente ronde werden 74 dossiers goedgekeurd. Deze steun zal artiesten en bands helpen om live-optredens in binnen- en buitenland mogelijk te maken.  

Gevolgen van de coronacrisis

De coronacrisis zorgde voor groot inkomensverlies bij Belgische muzikanten. Niet alleen inkomsten uit concerten, maar ook andere inkomsten, zoals auteursrechten, naburige rechten en fysieke verkoop, kenden een terugval.

Hoewel het livecircuit ondertussen weer op volle toeren draait, wordt de sector geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, zoals prijsstijgingen van elektriciteit, gas en benzine. Dat maakt touren en investeren in projecten steeds moeilijker voor heel wat (beginnende) artiesten. 

Met deze oproep wilde het solidariteitsfonds opnieuw inspelen op deze dringende financieringsbehoeften door financiële ondersteuning te bieden aan zowel binnenlandse als buitenlandse concert tournees, zodat Belgische artiesten onder de best mogelijke omstandigheden kunnen optreden. Fonds LIVE2020 betaalde per goedgekeurd dossier 75% van de aantoonbare kosten terug met een maximum van 3.000 euro. 

LIVE2020 keert voorlopig haar laatste schijf uit, maar moedigt iedereen aan om de sector blijvend te steunen. Koop concerttickets, bezoek festivals, pronk met merchandise, verzamel platen en geniet onbeperkt van muziekstreams!

Laten we samen genieten van al het prachtige dat deze sector te bieden heeft. We blijven #UnitedForLiveMusic.
Meer info via live2020.be