VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Steeds meer labels sluiten zich aan bij het Music Climate Pact

Steeds meer labels sluiten zich aan bij het Music Climate Pact

14.12.21

Nieuws

Het akkoord bevat o.a. de intentie om tegen februari 2022 ofwel het Science Based Targets Initiative te ondertekenen ofwel zich aan te sluiten bij het Race to Zero-programma van de VN. Beide programma’s verplichten hun deelnemers om hun broeikasgasemissies tegen 2050 tot nul te reduceren en tegen 2030 een reductie van 50 procent te bereiken.

Het pact vereist ook dat platenmaatschappijen hun artiesten steunen als ze zich uitspreken over klimaatkwesties, openlijk communiceren met muziekfans over de effecten van de muziekindustrie en samen werken om de koolstofuitstoot in de industrie te meten.

Het charter is een initiatief van de Britse Association of Independent Music (AIM) in samenwerking met de vereniging van platenmaatschappijen, de BPI. Naast de muziekgroepen Sony, Universal en Warner hebben ook labels als Beggars Group, BMG, Brownswood Recordings, Ninja Tune, Secretly Group, Warp en Partisan Records zich bij het Music Climate Pact aangesloten.

Midden oktober kondigde Coldplay al aan dat ze hun nieuwe tour zo klimaatneutraal mogelijk willen maken. Zo zal de band o.a. per verkocht ticket een nieuwe boom planten en ontwikkelde ze een speciale kinetische “dansvloer” waarbij het publiek zelf stroom kan genereren.

Promo adverteren

Reclame