VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Spotify lanceert Artist Fundraising Pick

Spotify heeft goed nieuws voor muzikanten! Deze week lanceert de Zweedse streamingdienst de mogelijkheid om een fundraising te koppelen aan je Spotify-profiel.

24.04.20

Nieuws

Spotify For Artists gebruikers kunnen naast de gekende “Artist Pick”, een “Artist Fundraising Pick” toevoegen aan hun profiel. In deze pick kunnen fans rechtstreeks geld doneren. Dit doe je door in de Pick te linken naar PayPal, Cash App, GoFundMe of naar een geverifieerde Music Relief-organisatie. Die laatste zijn organisaties die meewerken aan het Music Relief project dat Spotify een aantal weken terug lanceerde om de door COVID-19 zwaar getroffen muziekindustrie te helpen.

De mogelijkheid om artiesten rechtstreeks financieel te ondersteunen bestaat al op verschillende andere platformen. Zo kan je op Facebook een virtual tip jar toevoegen aan je livestream en biedt Twitch, een social media platform waar de focus op livestreaming en gaming ligt, de mogelijkheid om te “Cheeren” voor jouw favoriete videos. YouTube lanceerde ten slotte een dergelijke tool in 2014, maar voerde die in 2017 terug af. 

De vraag is of het ook na de crisis mogelijk zal blijven om als artiest rechtstreekse financiële steun te krijgen van je fans via Spotify.

Alle info over de “Artist Fundraising Pick” vind je nog eens terug in deze blogpost van Spotify. 

Spotify & Apple Music schieten in actie om de getroffen muzieksector te helpen

Stage oproep 2023

Reclame