VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Sound Track laureaat Dishwasher_ wint Jong Jazztalent Gent 2022

Sound Track laureaat Dishwasher_ wint Jong Jazztalent Gent 2022

Ook dit jaar ging Jong Jazztalent Gent via ons platform op zoek naar opkomend talent. Dishwasher_ mag sinds gisteren deze prestigieuze titel dragen, en wint zo een plek op Gent Jazz 2023 én 10.000 euro.

08.07.22

Nieuws

Op de openingsavond van Gent Jazz stond Nabou, winnares van Jong Jazztalent Gent 2021 op het programma.
Een symbolisch moment om haar troonopvolgers bekend te maken. Een eer die dus was voorbehouden voor het Gentse trio Dishwasher_, dat vorig jaar ook al de hoofdvogel afschoot tijdens de Oost-Vlaamse finale van Sound Track.

Jong Jazztalent Gent, georganiseerd door Gent Jazz en Duvel Moortgat, gaf in het verleden een boost aan de carrière van verschillende ongelooflijke artiesten, waaronder De Beren GierenSteiger, Nathan Daems en BRZZVLL. 

Dat Dishwasher_ in hun voetsporen zal treden, staat nu al vast, want niet alleen winnen ze een plek op Gent Jazz 2023, ze ontvangen ook 10.000 euro, waarmee ze het project dat ze indienden voor deze competitie kunnen uitwerken.

Wat hun concrete plannen zijn, blijft voorlopig nog een beetje mysterieus, maar wie benieuwd is naar het eindresultaat blokkeert Gent Jazz 2023 nu al maar in zijn agenda!

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB kan je hier vinden. 

Stage oproep 2023

Reclame