VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Sound Track: kansenparcours voor nieuw talent
Kosmo Sound © Patrick Blomme

Sound Track: kansenparcours voor nieuw talent

We slaan samen met de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen de handen in elkaar voor een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

07.05.19

Nieuws

Poppunt (nu VI.BE), Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Formaat en De Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Nosta, Wilde Westen en 4AD slaan de handen in elkaar en presenteren de eerste editie van Sound Track, een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

Sound Track is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Poppunt (nu VI.BE), de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen slaan nu de handen in elkaar om samen een nieuwe generatie artiesten te ondersteunen in hun traject.

We zoeken de sound van elke regio in Vlaanderen en Brussel. Alle genres en stijlen zijn welkom, van hiphop, metal, electronica, rock, lo-fi, hardcore, singer-song, jazz, folk, punk en global sounds. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is.

Daarom roepen 10 ambassadeurs uit de meest uiteenlopende genres en muziekscenes mee op (check de video’s op sound-track.be): Colin H. Van Eeckhout (Amenra), blackwave., Noonah Eze (Black Mamba), Nathan Daems (Black Flower), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Portland, Roman Hiele, Compact Disk Dummies en Ayco Duyster. Zij selecteren mee de 136 (!) artiesten die doorgaan naar de selectiefase van Sound Track.

Tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste van oktober vinden maar liefst 23 selectieavonden plaats in de concertzalen van clubs en jeugdhuizen evenredig verspreid over de vijf provincies en Brussel. 46 van de 136 deelnemende artiesten gaan naar zes regionale finales.

What’s new? Sound Track is méér dan een muziekconcours. Elk van de 46 finalisten krijgt een P.A.-repetitie en professionele coaching voor hun finaleshow. En vooral: de 18 meest beloftevolle artiesten krijgen een jaar lang exposure, speelkansen en top level coaching op maat om op eigen snelheid te kunnen groeien als artiest: van studiotijd en nationale (media)exposure, over residenties in de organiserende muziekclubs, tot shows in een gloednieuw podiumcircuit van Vlaamse jeugdhuizen.

Band, singer-songwriter, MC, solo act of liveproducer met ambitie? Sound Track geeft je dé gelegenheid om een versnelling hoger te schakelen. Sign up, laat je opmerken door de muzieksector en maak kans op een stevige prijzenpot en een onvergetelijke ervaring.

Bekijk hieronder de oproep van Fenne.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Ontdek de andere oproepen op www.sound-track.be

Facebook
Instagram