VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Sound Track en de Brakke Grond zetten residentie op poten
rosa butsi © babeth albert

Sound Track en de Brakke Grond zetten residentie op poten

Van 5 tot 9 juli trekken Sound Track-laureaten Rosa Butsi, Jibran, Ratmosphere en Coline & Toitoine naar hartje Amsterdam voor een residentie in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

16.06.21

Nieuws

Terwijl nieuw muzikaal talent zich al kan inschrijven voor editie 2, sluiten de laureaten van editie 1 hun Track stilaan af. In de voorbije 18 maanden konden de 18 winnende artiesten genieten van residenties over heel Vlaanderen en Brussel, nationale exposure, professionele feedback, artistieke en zakelijke coaching, speelkansen, opnames van singles, albums en clips, etc. Vier artiesten trekken nu naar de Brakke Grond voor een trip over de landsgrenzen. De focus ligt er vijf dagen lang op creatie, ontmoeting, exposure en speelkansen.

Verdeeld over de Brakke Grond en poppodium/broedplaats Cinetol krijgt elk van de artiesten een ruimte om met volle focus te werken. Jibran en Rosa Butsi zetten hun band op scherp voor een drukke zomer, Ratmosphere maakt live opnames voor een videoclip, en Coline & Toitoine legt zich toe op nieuwe songs.

Voorts maken ze kennis met de ins & outs van de Nederlandse muziekindustrie. Daarvoor zakken o.a. booker/programmator Maarten van Vugt (Mojo Concerts), manager Arjo Klingens (Musickness) en digital marketing manager Christiaan Nijburg (PIAS) af naar Amsterdam.

Tot slot spelen ze elk een coronaproof live én gestreamd concert in Cinetol. Een triple bill met gelijkgestemd talent uit Nederland.

  • Dinsdag 6 juli: Rosa Butsi + Ratmosphere + Josimar Gomes
  • Donderdag 8 juli: Jibran + Coline & Toitoine + GUYY

The Daily Indie blikt alvast vooruit naar de concerten.

Wil je erbij zijn? De capaciteit is beperkt, dus koop snel je tickets.
 

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is sinds 1981 dé expert in Nederland voor actuele innovatieve Vlaamse podiumkunsten, beeldende kunst en muziek. Als podium en netwerkorganisatie initieert en realiseert de Brakke Grond programma’s en samenwerkingen in het gebouw aan de Nes in Amsterdam en op andere locaties in Nederland. Vlaamse kunstenaars die grensverleggend bezig zijn, ondersteunt de Brakke Grond bij het opbouwen van een duurzame praktijk in Nederland.

Herbekijk de concerten van Rosa Butsi, Ratmosphere, Jibran en Coline & Toitoine in Amsterdam

Schrijf je in voor Sound Track 2021-2022!

Een jaar Sound Track behind the scenes

Stage oproep 2023

Reclame