VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Deadline: vraag als lokaal relance-initiatief of beloftevolle artiest steun aan LIVE2020
© Tom Bruelemans

Deadline: vraag als lokaal relance-initiatief of beloftevolle artiest steun aan LIVE2020

Livemuziek is terug, maar kan nog wel wat ondersteuning gebruiken. Daarom lanceert LIVE2020 een nieuwe steunronde waarin 200.000 euro wordt vrijgemaakt om de lokale scene nieuw leven in te blazen.

21.09.21

Nieuws

Meer dan 500.000 euro werd reeds uitgekeerd door het LIVE2020 solidariteitsfonds, dat door de Koning Boudewijnstichting beheerd wordt. Via de nieuwe oproep wil het fonds specifiek steun toekennen aan relance-initiatieven voor het lokale circuit en professionele organisaties met het oog op een faire verloning en promotionele ondersteuning van een live-activiteit van beloftevolle artiesten en dit voor alle genres van de livemuzieksector.

Ook lokale professionele muziekorganisaties, voor wie de relancekosten om een podium te geven aan jonge artiesten veel hoger oplopen dan de mogelijke inkomsten, kunnen steun aanvragen. Anderzijds is deze nieuwe steunronde er ook voor beloftevolle artiesten van wie de Belgische liveplannen het voorbije jaar door corona in het water zijn gevallen, die zichzelf opnieuw in de picture willen zetten en hun carrière willen kickstarten met bv. een releaseconcert, of een kleine showcase. Maximaal 80 dossiers kunnen worden goedgekeurd.

De beoordeling van de dossiers gebeurt door een onafhankelijke jury, bijgestaan door de Koning Boudewijnstichting, op basis van vooraf bepaalde criteria. Per goedgekeurd dossier zal een steun van maximum 2500 euro toegekend worden. Organisaties en artiesten kunnen tot 14 oktober hun aanvraag online indienen. Een gedetailleerd overzicht van de criteria en het aanvraagformulier zijn te consulteren via deze link

LIVE2020 blijft steun bieden. LIVE2020 laat wie getroffen is niet los. LIVE2020 steunen kan door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één op te zetten. Meer info via live2020.be. Samen zijn en blijven we #UnitedForLiveMusic.

Zelf steun aanvragen kan via deze link

Meer info lees je via live2020.be.

1 jaar steunfonds LIVE2020: een jaar stille podia, een jaar grote solidariteit

Een overzicht via live2020.be

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame