VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

She Is The Music: internationaal songwriting camp voor vrouwen

She Is The Music: internationaal songwriting camp voor vrouwen

Italia Music Export en She Is The Music bundelen hun krachten voor een internationaal songwriting camp voor vrouwen. Het kamp vindt plaats tijdens de Milano Music Week - een evenement dat alle belangrijke spelers in de Italiaanse muziekindustrie samenbrengt - van 20 tot 24 november. En ook jij kan daar deel van uitmaken! Deadline voor de inschrijvingen is 10 juni.

15.05.23

Nieuws

She Is the Music werd in 2019 gelanceerd door de Amerikaanse zangeres Alicia Keys, met als doel het aantal vrouwen in de muziek te vergroten, van artiesten en producers tot technici en songwriters.  Het is een onafhankelijk, wereldwijd netwerk voor vrouwen uit de hele industrie, dat kracht en impact creëert op wereldwijde schaal.

Zowel She Is The Music als Italia Music Export organiseren al jaren internationale schrijfsessies. Dit wordt het eerste kamp van Italia Music Export dat voor 100% gericht is op vrouwen: een geweldige kans om ruimte, steun en zichtbaarheid te bieden aan vrouwen in de muziek, terwijl Italiaanse artiesten de kans krijgen om langdurige relaties op te bouwen met hun internationale tegenhangers. Aangezien het kamp wordt gehouden tijdens de Milano Music Week, is Italia Music Export ook van plan om in samenwerking met She Is The Music een muziekpanel te organiseren met alle deelnemers.

She Is The Music Songwriting Camp wordt geproduceerd door Italia Music Export en She Is The Music in samenwerking met CNM - Centre national de la musique, WBM - Wallonie-Bruxelles Musiques, The Spanish Wave, Kultur | lxn en VI.BE. Vrouwelijke artiesten uit Vlaanderen kunnen hier dus ook deel vanuit maken! 

Wanneer en waar gaat het kamp door?

Het kamp wordt gehouden van 20 tot 24 november in de studio's van LePark in Milaan, Italië. Artiesten worden aangemoedigd om op de avond van 19 november in Milaan aan te komen, en ze zijn vrij om te vertrekken op de avond van 24 november. Deelnemers moeten beschikbaar zijn voor de gehele duur van de sessies.

Hoe werken de schrijfsessies?

Zes Italiaanse vrouwelijke artiesten zullen samenwerken met zes internationale artiesten waaronder 1 uit Vlaanderen gedurende vijf spannende dagen van co-writing sessies. LePark stelt 4 studio's ter beschikking voor 12 vrouwelijke artiesten, die elke dag in groepjes van 3 worden verdeeld. De muzikanten zullen vrij zijn om te schrijven zoals ze willen, maar krijgen ook de kans om briefings te ontvangen van zowel Italiaanse als internationale labels en uitgevers, voornamelijk op het gebied van pop, rap en elektronische muziek. Elke groep wordt aangemoedigd om één nummer per dag te schrijven. Artiesten, uitgevers en professionals zullen op de laatste dag samenkomen voor een luistersessie die ook als waardevolle netwerkgelegenheid zal dienen.

In welke taal moeten de liedjes geschreven en gezongen worden?

Er is geen voorkeur; artiesten worden aangemoedigd te schrijven en te zingen in de taal waarin zij zich het beste voelen.

Wat zijn de selectiecriteria?

De voorkeur gaat uit naar artiesten die zich als vrouw identificeren, in het bijzonder artiesten die al getekend zijn bij een uitgeverij en van plan zijn zich bij hen aan te sluiten tijdens de luistersessie op 24 november. De ideale kandidaat is zeer gemotiveerd, heeft al deelgenomen aan songwriting camps en heeft ervaring op internationale schaal (d.w.z. featuring, touring, live...). Het doel is om een goede mix van artiesten te creëren die de rollen van producers, songwriters, performers, enz. in evenwicht houden.

Welke kosten worden gedekt?

Italia Music Export en She Is The Music zorgen voor toegang tot de studio's. Het Italiaanse kantoor zorgt voor de logistiek, verzorgt de lunches voor de artiesten en organiseert de luistersessie aan het eind van het kamp.

Goed nieuws voor de Belgen: met dank aan onze partner Sabam for Culture kunnen artiesten die bij Sabam zijn aangesloten kunnen voor reis-en verblijfkosten beroep doen op een beurs voor de deelname aan een schrijfsessie.  

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen. Deadline: 10 juni 2023. Voor meer informatie :  info@italiamusicexport.com

Promo adverteren

Reclame