VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

She Is The Music 2023: met Adja, Blu Samu, ML en Reinel Bakolé!
adja © chris stessens

She Is The Music 2023: met Adja, Blu Samu, ML en Reinel Bakolé!

She is The Music, het eerste songwriting kamp van Italia Music Export dat voor 100% gericht is op vrouwen, maakte zopas haar finale selectie bekend. 4 van de 14 deelnemers komen uit ons land.

30.06.23

Nieuws

She Is the Music werd in 2019 gelanceerd door de Amerikaanse zangeres Alicia Keys, met als doel het aantal vrouwen in de muziek te vergroten, van artiesten en producers tot technici en songwriters.  Het is een onafhankelijk, wereldwijd netwerk voor vrouwen uit de hele industrie, dat kracht en impact creëert op wereldwijde schaal.

Zowel She Is The Music als Italia Music Export organiseren al jaren internationale schrijfsessies. Dit wordt het eerste kamp van Italia Music Export dat voor 100% gericht is op vrouwen: een geweldige kans om ruimte, steun en zichtbaarheid te bieden aan vrouwen in de muziek, terwijl Italiaanse artiesten de kans krijgen om langdurige relaties op te bouwen met hun internationale tegenhangers.

She Is The Music International Songwriting Camp vindt plaats tijdens de Milano Music Week, een evenement waar alle belangrijke spelers uit de Italiaanse muziekindustrie aanwezig zijn, van 20 tot 24 november in de LePark studio's (Milaan). Het evenement wordt geproduceerd in samenwerking met CNM - Centre national de la musique, WBM - Wallonie-Bruxelles Musiques, VI.BE, Kultur | lx en The Spanish Wave.

Zes Italiaanse vrouwelijke artiesten zullen samenwerken met acht internationale artiesten gedurende vijf spannende dagen van co-writing sessies. Vanuit VI.BE en Vlaanderen werd Adja (laureaat Sound Track 2021-2022) geselecteerd met de steun van Sabam For Culture. WBM en CNM vaardigen respectievelijk Reinel Bakolé, ML en Blu Samu af. De andere deelnemers zijn: Matilde Davoli, Anna Bassy, Marta Tenaglia, HU, Emma Nolde, ceneri, Sila Lua, Xenia, Lazuli en C'est Karma. Check ze in deze afspeellijst!

Alle info over het event vind je hier.