VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Shape+ 2022, MaMA 2022 en Future Echoes 2023: open calls voor artiesten

Shape+ 2022, MaMA 2022 en Future Echoes 2023: open calls voor artiesten

Het zijn drukke tijden voor wie zich wil aanmelden bij showcasefestivals, want deze week lanceerden zowel Shape+, MaMA als Future Echoes een open call voor artiesten. Een overzicht.

05.04.22

Nieuws

SHAPE+

SHAPE+ is een nieuw Europees platform voor innovatieve muziek en audiovisuele kunst dat medegefinancierd wordt door het programma Creative Europe. Door een combinatie van een open oproep en een curatoriële selectie zullen de leden van het platform elk jaar een aantal kunstenaars ondersteunen. Dit doen ze door te focussen op gezamenlijke residenties, kunstwerken in opdracht en eenmalige presentaties en optredens.

SHAPE+ bouwt voort op het vorige SHAPE-platform, dat van 2015 tot 2022 336 opkomende Europese kunstenaars steunde en hun werk presenteerde op festivals, evenementen en podia in tal van landen. Bij de deelnemers zaten klinkende namen als Lyra Pramuk, Oklou, Caterina Barbieri, Lyzza en de Belgen Pak Yan Lau, Borokov Borokov, Céline Gillain en Farida Amadou.

Inschrijven kan via deze link. Opgepast: de deadline is reeds op 30 april.
Deelnemers moeten bereid zijn om op een groene manier te reizen.
Meer info via: https://shapeplatform.eu/
 

MaMa

Van 12 tot 14 october vindt in Parijs het MaMa festival plaats. In 2021 goed voor 121 bands, 6598 muziekprofessionals, 5170 festivalbezoekers, 452 journalisten en 45 nationaliteiten. Wij zagen er vorig jaar overtuigende concerten van o.a. Meskerem Mees, Esinam, Moji x Sboy, David Numwami en Jawhar. Andere illustere bands uit het MaMA-verleden zijn b.v. Meute, Christine & The Queens, Altin Gün of Laurent Garnier,

MaMA staat bekend als één van de meest relevante ontmoetingsplekken in Frankrijk voor de internationale muziekindustrie en omvat ook een interessant conferentieluik met panelgesprekken en netwerkmomenten.
De deadline voor de inschrijvingen is op 31 mei en registreren kan je hier.
Nog vragen: https://www.mama-musicandconvention.com/
 

Future Echoes

Voor Future Echoes, van 16 tot en met 18 februari 2023 in Zweden, heb je nog ruimschoots de tijd. Toch lanceert dit showcasefestival nu al een nieuwe open call; vanaf april 2022 beginnen ze effectief met het vastleggen van acts.

Future Echoes is een heel jonge speler op de markt en bestaat pas sinds 2020. Het festival in Norkköping (op 2 uur rijden van Stockholm) telt 100 artiesten van over de hele wereld en een muziekconferentie met internationale sprekers. Alle genres zijn welkom al lijken ze wel een voorliefde te hebben voor acts die de kunst van het songschrijven goed onder de knie hebben. Ze gaan er bovendien prat op 50% van de line-up uit te besteden  aan vrouwelijke artiesten en er is ook ruimte voorzien voor non-binair talent.

Interesse? Ga dan naar deze link. De deadline is op 30 november.
Extra info: https://futureechoes.se/

Stage oproep 2023

Reclame