VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

SEWEM: hoe je muziek naar China exporteren?

SEWEM: hoe je muziek naar China exporteren?

Wil je weten hoe je je muziek kunt exporteren naar China? Vul dan deze deze 3 minuten durende enquête van SEWEM in.

16.04.24

Nieuws

SEWEM - Sino-European Women Entrepreneurs in Music - is een netwerk- en mentorprogramma ter bevordering van de vaardigheden van Europese en Chinese FINTA-personen* in de muziek- en exportsector, gericht op gelijkheid. Het programma fungeert als een brug tussen de Europese en Chinese muziekindustrieën en stimuleert grensoverschrijdend verkeer en samenwerking door middel van mentorschap, artistieke ontmoetingen en het vergroten van marktkennis. Het wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Het kernmentorprogramma liep van oktober 2022 tot juni 2023 en bood langdurige ondersteuning voor de persoonlijke en loopbaanontwikkeling van jonge professionals die zichzelf identificeren als FINTA-persoon. Als onderdeel van het SEWEM-project bied het project nu toegang tot drie gedetailleerde gidsen over de management- en juridische aspecten van werken in China. Van Visa's tot welke platforms je moet gebruiken. Om de gidsen te downloaden dien je deze vragenlijst in te vullen. Die duurt ongeveer 5 minuten. 


De gidesen bevatten volgende informatie:

  • Samenwerken en exporteren naar China - Een managementgids: voor onschatbare inzichten in de culturele industrie en markt van China.
  • Samenwerken en exporteren naar China - Een juridische gids, voor een soepele gang van zaken in de Chinese muziekwerel met informatie over juridische en administratieve aspecten, waaronder visumprocedures.
  • De SEWEM artistieke residentiegids

Meer info over het SEWEM-project vind je via deze link

* FINTA = Vrouwelijk, Interseks, Non-binair, Trans of Agender persoon.