VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Schrijf je in voor Plus On Tour! 2023

Schrijf je in voor Plus On Tour! 2023

Playright, De Acteursgilde en De Muziekgilde schuimen gedurende 5 avonden Vlaanderen en Brussel af met gratis workshops over naburige rechten, actie in de culturele sector en mentaal welzijn.

14.06.23

Nieuws

Programma

3 centrale thema’s staan op het programma tijdens deze workshops

  1. Jouw geld: Wist jij dat de opname waaraan jij hebt meegewerkt geld oplevert als een radio- of tv-zender die opname exploiteert? In de wet heet dat naburige rechten en PlayRight is de collectieve beheersvennootschap die die rechten int, beheert en verdeelt. Jij leert waar die rechten vandaan komen en hoe jij ze precies op jouw bankrekening krijgt.
  2. Jouw rechten: De Acteursgilde en De Muziekgilde zijn de twee belangenverenigingen door en voor acteurs en muzikanten in Vlaanderen. Zij zetten zich dag in, dag uit in om ervoor te zorgen dat jij een eerlijke vergoeding krijgt voor je werk of dat jij een beter wettelijk statuut krijgt als uitvoerende kunstenaar. De organisaties zullen je vertellen over hun acties voor de culturele sector en waarmee jij bij hen terechtkunt.
  3. Jouw welzijn: Een artiestencarrière kan soms veeleisend zijn. Niet alleen talent en toewijding zijn dan cruciaal, maar een gezonde mindset minstens evenveel, zodat je kunt blijven presteren. Jeroen Vanbever (LUCA School of Arts, INTER.MEZZO) is mental health- en loopbaancoach. Hij geeft je tijdens deze workshop tips, tricks en tools mee om om te gaan met stress, podiumangst en om en optimale focus te trainen.

Na de talks kun je blijven plakken voor een drinkworking met (gratis) hapje en drankje. Dat is het ideale moment om andere uitvoerende kunstenaars te ontmoeten of je vragen te stellen aan PlayRight, De Muziekgilde of De Acteursgilde.

Voor wie?

Muzikanten, acteurs, dansers, circusartiesten, comedians en alle andere uitvoerende kunstenaars zijn welkom. Of je nu al een lange carrière achter de rug hebt of net aan de voet van die carrière staat: de workshops zijn op maat van iedereen gemaakt.

Kalender

  • Maandag 26/06 – 18:30 – Plus On Tour! @ Antwerpen (Zuiderpershuis)
  • Donderdag 27/07 – 16:00 – Plus On Tour! @ Oostende (Mu.ZEE)
  • Dinsdag 26/09 - 18:30 – Plus On Tour! @ Brussel (Kaaistudio’s)
  • Maandag 23/10 - 18:30 – Plus On Tour! @ Gent (Foyer NTGent)
  • Maandag 20/11 - 18:30 – Plus On Tour! @ Hasselt (De Serre)

Inschrijven

De workshops zijn gratis, maar de plaatsen beperkt! Schrijf je dus zeker op tijd in zodat jij erbij kan zijn. Wij kijken er alvast naar uit om jou op één van de avonden te mogen verwelkomen! Schrijf je in.

Stage oproep 2023

Reclame