VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Schrijf je in voor de begeleidingsgroep van MediaGenie!
(c) alex braga

Schrijf je in voor de begeleidingsgroep van MediaGenie!

Ben je actief in de Vlaamse media & entertainment-, publishing- of eventsector? En ben je geïnteresseerd in het gebruik van generatieve AI-tools zoals ChatGPT, Midjourney en Sora in jouw creatieve processen, presentatiemomenten en events? Dan kan je inspiratie opdoen als lid van de begeleidingsgroep van MediaGenie, een TETRA-project op initiatief van de Thomas More-hogeschool.

27.02.24

Nieuws

Generatieve AI heeft zich in de voorbije maanden pijlsnel ontwikkeld. Tools zoals ChatGPT, Midjourney en Sora zorgen voor de omzetting van input of prompts naar beeld, spraak en video. Maar wat zijn nu de mogelijkheden, grenzen en tools om ermee aan de slag te gaan? Om antwoorden te geven op die vragen, start het onderzoeksteam Creative and Innovative Business van de Thomas More-hogeschool, het TETRA-project ‘MediaGenie’. Samen met een begeleidingsgroep uit de Vlaamse media- en entertainmentsector zullen onderzoekers verschillende proofs-of-concept ontwikkelen die bewustzijn, kennis en inspiratie doorgeven aan de sector. Ook zullen ze onder meer een toolwijzer en implementatiegids ontwikkelen. 

Voel jij je geprikkeld om namens je organisatie mee te doen? Meld je dan hier aan voor de begeleidingsgroep!

TETRA-projecten

TETRA is een financieringsprogramma voor praktijkgericht onderzoek door Vlaamse hogescholen en geïntegreerde universitaire opleidingen, waarbij de samenwerking met ondernemingen en non-profitorganisaties centraal staat. TETRA wordt aangestuurd door VLAIO – het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. 

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame