VI.BE

Sabam For Culture boost je artistiek budget voor livestream concerten

Sabam For Culture boost je artistiek budget voor livestream concerten

Omdat live concerten nog steeds niet mogelijk zijn, lanceert Sabam for Culture een gloednieuwe beurs om je artistiek budget te verhogen bij livestream concerten.

18.02.21

Nieuws

Wanneer je uitgenodigd wordt om een livestream concert te spelen, kan het zijn dat je minder betaald wordt of in een kleinere bezetting moet spelen omdat er minder budget is. Daarom komt Sabam For Culture nu met een nieuwe beurs om je toch wat meer financiële ruimte te geven. 

Zo kan je misschien een extra muzikant laten meespelen of samenwerken met gespecialiseerde techniekers om de livestream naar een hoger niveau te tillen. Indien je een lage vergoeding krijgt om een livestream concert te spelen, kan de beurs ook dienen om de gage per muzikant of technieker te verhogen.  

Leden van Sabam kunnen deze beurs aanvragen zolang er geen liveconcerten kunnen plaatsvinden. In 2021 kan je drie keer 300 euro aanvragen. Als je met meer dan 6 muzikanten bent kan je twee keer 500 euro aanvragen. Je kan de aanvulling van je artistiek budget ook retroactief aanvragen voor livestream concerten die eerder in 2021 plaatsvonden. Ook voor verleden livestreams in januari en februari kan je dus beroep doen op de nieuwe beurs.

Wat wordt van jou verwacht? Je moet een dossier opmaken waarin je aantoont dat je aan alle voorwaarden voldoet en dit per e-mail opsturen naar sabamforculture@sabam.be

Promo adverteren

Reclame