VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Reminder: deadlines voor Reeperbahn en Eurosonic

Reminder: deadlines voor Reeperbahn en Eurosonic

De vakantie staat voor sommigen voor de deur, maar vergeet je niet in te schrijven voor twee van de belangrijkste Europese showcasefestivals. De deadline voor Reeperbahn 2022 is op 23 juli, inschrijven voor Eurosonic 2023 voor 1 september.

29.06.22

Nieuws

Samen met The Great Escape in Brighton behoren Reeperbahn in Hamburg en Eurosonic in Groningen tot de drie belangrijkste showcasefestivals van Europa. Reeperbahn vindt van 21 tot 24 september plaats. Meskerem Mees, The Haunted Youth, Warhaus en Whispering Sons zijn reeds zeker van een plaats op de affiche maar inschrijven kan dus nog tot 23 juli via deze link.

Let op, er zijn twee mogelijkheden: inschrijven via het formulier ‘artist application’ of via het formulier ‘agency application’. Indien je al over een boeker in België beschikt, is het aangeraden om via de ‘agency application’ in te dienen aangezien het festival de voorkeur geeft aan bands met een professionele entourage. Indien je al over een agent in Duitsland beschikt, laat je hen best de aanvraag indienen. Het vermelden van een actieve lokale partner (agent, label, distributeur, PR, sub-uitgever...) die je aanvraag kan ondersteunen is sowieso een extra argument. Het evenement wordt normaal bijgewoond door bijna 6.000 ​​internationale professionals uit ongeveer 50 landen en ongeveer 50.000 festivalgangers.

ESNS is de belangrijkste beurs voor opkomend Europees muziektalent, met een bewezen staat van dienst in het helpen doorbreken van nieuwe acts in de internationale muziekscene. Er zijn nog geen bevestigde acts voor de volgende editie maar dit jaar kleurden Aili, ascendant vierge, Chibi Ichigo, Charles, Commander Spoon, Dorian Dumont plays Aphex Twin, ECHT!, K.Zia, Mooneye, Naima Joris, Neptunian Maximalism, Pothamus, Psychonaut, Susobrino, Sylvie Kreusch en The Haunted Youth de affiche Belgisch. 

Het conferentiegedeelte van het evenement trekt meer dan 4.000 professionals uit de entertainmentindustrie uit alle geledingen van de sector, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 Europese festivals. Elk jaar organiseert ESNS meer dan 350 showcases verspreid overGroningen. Spelen op ESNS betekent niet alleen spelen op het festival in januari. Acts die op het festival hebben gestaan, maken ook deel uit van het ESNS Exchange programma. Dat vergemakkelijkt de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland en genereert uitgebreide media-aandacht voor deze artiesten in samenwerking met Euroradio, exportkantoren en lokale media. Op deze manier wil ESNS Exchange een impuls geven aan de internationale carrières van Europese artiesten. Wie zich nog wil inschrijven dient dit te doen voor eind augustus via deze link.

VI.BE zal samen met WBM de geselecteerde kandidaten voor beide events ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Nog vragen: roel@vi.be.