VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Reeperbahn 2022 wordt ganz toll met deze Belgen
© warhaus

Reeperbahn 2022 wordt ganz toll met deze Belgen

Van 21 tot en 24 september vindt in Hamburg de zestiende editie plaats van het Reeperbahn festival. Met onder meer Warhaus, Whispering Sons en Meskerem Mees belooft het een ijzersterke editie te worden voor ons land.

31.08.22

Nieuws

Sinds 2006 is de Reeperbahn in Hamburg vier dagen lang elk jaar in september het centrum van de internationale muziekwereld en hét voorbeeld van hoe een overvloedige muzikale line-up kan worden gekoppeld aan de belangen van de muziekbusiness en maatschappelijke betrokkenheid. Het evenement wordt normaal bijgewoond door bijna 6.000 internationale professionals uit ongeveer 50 landen en ongeveer 50.000 festivalgangers. Op verschillende locaties staan 300 bands klaar om fans, journalisten en professionals uit de industrie te boeien en te inspireren. 

Het partnerland van het festival in 2022 is de VS. De nadruk ligt op aanstormend talent maar ook reeds gekendere acts als Billy Nomates, Anna Calvi, Hatchie, Joy Crookes, Kiwi Jr., Kokoroko, The Snuts, Tom Walker, Wu-Lu, Priya Ragu, …versterken de affiche dit jaar. 

Op de line-up ook zeven van onze strafste bands van het moment: 

  • Meskerem Mees, donderdag 22 september, 19.30, St. Pauli-Kirche
  • The Haunted Youth, donderdag 22 september, 21.30, Nochtspeicher. De band speelt een tweede show op zaterdag 24 september om 01.20 ’s nachts in Angie’s Nightclub
  • Whispering Sons, vrijdag 23 september, 21.00, Festival Village/Spiegelzelt
  • Mooneye, zaterdag 24 september, 19.10
  • Yellowstraps, zaterdag 24 september, 19.40
  • Sons, zaterdag 24 september, 21.45, Indra
  • Warhaus, zaterdag 24 september, 23.15, Ebelphilharmonie

VI.BE ondersteunt deze artiesten onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques. Met de steun van Sabam For Culture en Visit Brussels

Om het feest compleet te maken, is The Haunted Youth dit jaar genomineerd voor de prestigieuze Anchor Award. De Anchor is de muziekprijs van het Reeperbahn Festival en steunt zes veelbelovende nieuwe acts bij het begin van hun internationale carrière. De jury bestaat uit muziekproducer Tony Visconti (VS), die een grote invloed had op de carrières van o.a. David Bowie en Marc Bolan, producer, songwriter, zangeres, activiste en actrice Tayla Parx (VS), die wereldhits schreef voor Ariana Grande en Panic! At the Disco, Pelle Almqvist (SWE), frontman van The Hives, zangeres en drag queen Pabllo Vittar (BRA), Bill Kaulitz (GER) van Tokio Hotel en soul queen Joy Denalane (GER). Eerdere deelnemers waren onder meer Shame (GBR), Jade Bird (GBR) (2017 winnaar), Alice Merton (GER), Celeste (GBR) en Yard Act (GBR) (2021 winnaar).

Terwijl de crème de la crème van opkomend muziektalent eindelijk weer op het podium te zien zal zijn, richt het conferentieprogramma van het Reeperbahn Festival zich op professionele bezoekers uit alle segmenten van de muziekindustrie uit de hele wereld. Op donderdag 22 en vrijdag 23 september 2022 zullen zo’n 130 sessies, verdeeld over 12 thema’s, ingaan op actuele uitdagingen en kwesties in live entertainment, opgenomen muziek, de sync-business, marketing, media en journalistiek, om er maar een paar te noemen.Ook sociale en politieke kwesties, zoals de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de klimaatcrisis, zullen aan bod komen. Onder de 350 sprekers bevinden zich de Canadese producer en muzikant Daniel Lanois (U2, Neil Young), de Oekraïense rapper en Anchor 2019-winnares Alyona Alyona, Gudrun Schweppe (Head of Musik, YouTube Duitsland), het politiek activistencollectief Pussy Riot en de legendarische Duitse concertorganisator Karsten Jahnke.

Contact: roel@vi.be
Alle info: https://www.reeperbahnfestival.com

Viel Glück für alle Belgier!

PRG Studio

Reclame