VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Raymond kiest Meltheads in Belpop op Radio 1

Raymond kiest Meltheads in Belpop op Radio 1

Deze zomer luisteren we nog net dat tikkeltje aandachtiger naar Belpop op Radio 1, het programma voor Belgische klassiekers én nieuw talent op de nationale radiogolven. Elke zaterdag kiest een centrale muzikale gast namelijk één Sound Track laureaat uit die hem/haar triggert, en krijgt die artiest airplay én een interview in het druk beluisterde programma.

01.08.22

Nieuws

Belpop-legende Raymond van het Groenewoud gaf zaterdag het startschot en zocht in de poule specifiek naar jong geweld met “enthousiasme in functie van de muziek”. 
 
Raymond, die naar eigen zeggen dankzij zijn omkadering sinds 1984 in een ‘artistieke speeltuin’ zit gelooft dat “al het enthousiasme opgesoupeerd zou moeten worden aan het maken van songs.” “Ik word blij als jonge gasten of een jonge vrouw tekeer gaan.” Hij koos dan ook voor de sturm-und-drang van de Antwerpse rockers Meltheads en hun topsingle ‘I wanna be a Girl’! 
 
Frontman Sietse Willems werd hierover live gebeld op de radio, en vertelde over de jurk van zijn moeder én wierp met complimentjes: 
 
“Sound Track is oprecht en eerlijk en geeft volop kansen aan de artiesten. Ook omdat het 18 laureaten zijn, elk in heel verschillende fases in hun carrière. Zo speelde de ene bijvoorbeeld al meer live dan de andere. In februari zijn we met alle 18 op een weekend naar de Ardennen geweest… en dat was, euh, super plezant. Dat was pintjes drinken, iedereen leren kennen, spelen en weinig slapen. Heel het Belgische muzieklandschap kwam er langs om mee te babbelen. Heel interessant.”
 
Raymond: “Ik vind Sound Track sympathiek omdat het niet helemaal is toegespitst op het competitieve. Ik vind dat muziek totaal niets te maken heeft met competitie. Muziek is zonder meer een cadeau voor diegene die ontvankelijk is voor het cadeau. Het gaat eigenlijk alleen maar om muziekjes.” 
 
Wil jij het fragment herbeluisteren? Dat kan hier. Stem elke zaterdag tussen 13 en 15u je radio af op Radio 1 en ontdek wie de komende weekends aan bod komt. Natuurlijk houden we je ook via de websites van Sound Track en Radio 1 op de hoogte.

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB kan je hier vinden.