VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ratmosphere lanceert Excite-sessie en krijgt internationale feedback
ratmosphere © studio trad

Ratmosphere lanceert Excite-sessie en krijgt internationale feedback

Sound Track-laureaat Ratmosphere zou normaal schitteren op het Millerntor Gallery festival in Hamburg, maar dankzij een livesessie kregen ze alsnog feedback van internationale muziekprofessionals.

05.03.21

Nieuws

Ratmosphere is een eigenwijze indieband met een voorliefde voor donkere synths, die ook deel uitmaakt van het Sound Track-traject. Normaal gesproken zou de band in juli op het Millerntor Gallery festival in Hamburg aantreden. Die show zou kaderen binnen het Europese uitwisselingstraject Excite, waarvan VI.BE deel uitmaakt.

Terwijl er naar een alternatief wordt gekeken in het najaar, lanceerden we alvast een online feedbacktraject voor de geselecteerde acts. Dankzij een door Studio Trad opgenomen liveshow bij het Wilde Westen — waar het Excite-partnerfestival Sonic City plaatsvindt — kon Ratmosphere zich alsnog presenteren aan een internationaal publiek van muziekprofessionals.

“Ik ben gek op hun 80’s sound.”

gero graas, programmator millerntor gallery

De Nederlander Marius van Reeuwijk, plugger en artist consultant bij MVSEI Music Group en de Duitser Gero Graas, muziekprogrammator bij het Hamburgse Millerntor Gallery festival, waren de twee internationale muziekprofessaionals die hun licht lieten schijnen op de livesessie van Ratmosphere.

Terwijl Marius vooral oog had voor het imago en “het verhaal” achter de band, ontleedde Gero zorgvuldig de finesses van hun liveperformance. We hoorden lof voor de sterke singles van de band, alsook voor het feit dat ze duidelijk weten waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen.

Waar dat precies is, dat zal de toekomst uitwijzen. Die ziet er in ieder geval veelbelovend uit...
Bekijk de livesessie hieronder.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Deze livesessies zijn een initiatief van Excite, voluit ‘Exchange of International Talent in Europe’. Excite is een uitwisselingsproject tussen acht Europese muziekorganisaties — waaronder VI.BE — dat sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur stuurt. Het feedbackpanel werd mede mogelijk gemaakt dankzij onze partners Popfabryk en RockCity Hamburg.

Coline & Toitoine lanceren Excite-sessie en krijgen internationale feedback

Excite ondersteunt jong talent met feedbacksessies

PRG Studio

Reclame