VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Projectoproep samenwerking met Hauts-de-France

Projectoproep samenwerking met Hauts-de-France

De Vlaamse Gemeenschap en Hauts-de-France hebben een culturele samenwerkingsovereenkomst. Daarom lanceren ze samen een projectoproep om partnerschappen tussen culturele spelers uit beide regio’s te ondersteunen. Werk je in de culturele sector en wil je samen met een partner uit Hauts-de-France een project realiseren? Aarzel niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 17 maart 2023 in.

15.01.23

Nieuws

In het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst lanceren Vlaanderen en Hauts-de-France opnieuw een projectoproep om partnerschappen tussen culturele spelers uit beide regio’s te ondersteunen. Doel van de oproep is de culturele samenwerking tussen beide regio’s te stimuleren en deelname aan cultuur te bevorderen.

De klemtoon ligt op het ondersteunen van opkomend talent en het bevorderen van duurzame grensoverschrijdende culturele uitwisselingen. De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector. Het project kan verschillende vormen aannemen en je kunt voor maximaal 20.000 euro projectsubsidies aanvragen.

In een vorige ronde werden b.v. subsidies toegekend aan Coup de Folk, een samenwerking tussen Muziekcentrum Dranouter (Heuvelland), Muziekclub ’t Ey (Sint-Niklaas) & Radio Uylenspiegel (Hazebrouck). Ze bundelen hun complementaire vaardigheden en expertise om hun grensoverschrijdende samenwerking te versterken. De professionalisering van folkmuzikanten kent vele uitdagingen, zowel in Vlaanderen als in Hauts-de France, twee regio’s met aardig wat folktalenten. Coup de Folk ondersteunt vier opkomende muzikanten uit de folkmuzieksector (2 Franse en 2 Belgische artiesten) via een programma van residenties en showcases.

Een ander goed voorbeeld is Radio Ruthenia van Via Lactea vzw (Kortrijk) & Associations Flonflons (Lille) Met deze samenwerking hellpen Via Lactea en Association Floflons Oekraïense muzikanten, die recentelijk in onze grensregio zijn aanbeland, bij hun artistieke integratie door hen te laten samenwerken met wereldmuziekartiesten uit Noord-Frankrijk en Vlaanderen. Het project biedt steun in de vorm van workshops, twee residenties, opnamesessies, de productie van een CD “Radio Ruthenia” en twee voorstellingen van deze CD in Wazemmes l’Accordéon in Lille en in de Unie der Zorgelozen in Kortrijk

Meer info en het aanvraagformulier vind je hier.
 

PRG Studio

Reclame