VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Post-Brexit gids voor Britse muzikanten in België

Post-Brexit gids voor Britse muzikanten in België

De Brexit heeft niet alleen gevolgen voor Belgische bands die in de UK willen touren. Ook voor Britse artiesten die naar België willen komen is touren een stuk lastiger geworden. Malcolm Nix schreef een handige gids om deze laatste op weg te helpen.

30.05.22

Nieuws

De 35 pagina’s tellende gids richt zich tot Belgische organisatoren, Belgische tour managers en roadies van Britse bands, Belgische booking agents die Britse bands vertegenwoordigen, Belgische labels die Britse bands voor promo naar hier willen halen en distributeurs van merchandise van Britse artiesten in België. Topics die behandeld worden zijn o.a. werkvergunningen, regels voor chauffeurs, ATA carnets voor backline, het importeren van promomateriaal, merchandise en artist tax. Om de communicatie met Britse artiesten te vergemakkelijken, is de gids in het Engels geschreven. 

De kostprijs van deze post-Brexit gids bedraagt 25 euro en 15 euro voor studenten die een opleiding in de sector volgen. Wie zich een exemplaar aanschaft, zal via mail ook alle toekomstige updates tengevolge van gewijzigde wetten, handelsverdragen, … ontvangen. Inschrijven kan via deze link.

Spelen in het buitenland: UK

Doe beroep op de BAR: een financiële compensatie voor de negatieve gevolgen van de Brexit

PRG Studio

Reclame