VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Portland is klaar voor The Great Escape in Brighton

Portland is klaar voor The Great Escape in Brighton

Samen met Eurosonic is The Great Escape in Brighton het belangrijkste showcasefestival van Europa. Tussen 11 en 14 mei trekt Portland naar deze kuststad om nieuw materiaal te presenteren aan muziekprofessionals van over de hele wereld.

26.04.22

Nieuws

The Great Escape is het festival voor nieuwe muziek bij uitstek, met 500 opkomende artiesten in meer dan 30  zalen in de stad en een pop-up festivalterrein op Brighton Beach. De muziekindustrie komt hier talent van morgen scouten, lang voor ze op de grote festivalpodia terecht komen. Toppers als Ed SheeranStormzy, HAIM, Foals of Bon Iver zetten destijds hun eerste stappen op TGE. Maar ook Belgen als blackwave., Brutus, Cocaine Piss, TheColorGrey en Whispering Sons waren er reeds te gast. De focus van TGE ligt op acts en trends die relevant zijn voor de Angelsaksische, West-Europese en Aziatische muziekindustrie.

Naast de optredens  is er ook een conferentie met inzichtelijke panels, actuele debatten, keynote speeches en netwerkmogelijkheden in overvloed. De Alternative Escape, geheime optredens, clubavonden, spontane samenwerkingen en talrijke vinylwinkels dragen bij aan de aparte sfeer van dit niet te missen showcase event.

Dit jaar trekt Portland richting Brighton. De band werkt momenteel in London aan de opvolger van “Your Colours Will Stain”. 

Zaterdag 14 Mei
Portland
Casablanca, 13.00

Lotto april

Reclame